Orice gospodină apreciază rețetele gustoase, care necesită puțin timp pentru preparare. Această tartină face parte din categoria lor și ne este împărtășită de autoarea blogului Gusturi și Culori.

“Am mâncat-o într-un restaurant din Strasbourg cu frumosul nume  „Secrets de Table”. Este un local fără pretenții mari, cu tartine și sandwich-uri gustoase. Dacă veți fi în trecere prin Strasbourg și veți dori să mâncați o tartină, va recomand să treceți pe la ei.

Să revenim la tartină :). Proporțiile ingredientelor depind de gustul fiecăruia. Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  •  spanac proaspăt sau congelat
  •  frișcă (smântâna), câteva linguri
  •  câteva felii de pâine
  •  brânză feta
  •  brânză albastră (sau brânză de capră)
  •  nuci pisate
  •  ulei, câteva linguri
  •  sare și piper 

1. Feliile de pâine le uscam un pic în cuptor, 5-7 minute.

2. Spanacul proaspăt îl tăiem fâșii și îl călim într-un  pic de ulei că să se înmoaie. Dacă folosim spanac decongelat îl dezghețăm și îl călim de asemenea. Sărăm și adăugăm câteva linguri de frișcă sau smântâna doar că să-i dăm gust. Eu am pus doar 2 linguri la 200 g de spanac congelat.

 Spanac

3. Tăiem cuburi brânză feta și brânză albastră.

4. Asamblăm tartina: aranjăm spanacul pe feliile de pâine, apoi cubulețele de brânză și nucile pisate.

5. Dăm tartină la cuptor și, în 8-10 minute, când se topește brânză albastră, poate fi servită.

Notă: Poate fi servită că prânz/cină dacă o acompaniem cu o salată.

Poftă bună cu voie bună!

Gusturi și Culori

Distribuie articolul: