Astăzi vă propunem o rețetă pe care o puteți prepara atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină. Noi vă asigurăm că este extrem de gustoasă, iar aromele îi vor înnebuni pe toți membrii familiei.


Ingrediente pentru aluat:

-1 ou

-125 g unt

-250 g făină

-1 linguriță sare

-1 lingură pătrunjel tocat

Ingrediente pentru umplutură

-1 ceapă mare

-50 g bacon

-250 g ciuperci

-250 g carne tocată

-200 ml smântână

-2 ouă

-sare

-piper

-50 g cașcaval

fdb_1444083624_lead_800x600_5884

Mod de preparare:

1.Pentru a pregăti aluatul, se amestecă toate ingredientele cu mâna sau robotul. Se lasă 30 de minute la rece, învelit în folie alimentară.

2.Între timp se prepară umplutura. Se călește șunca tăiată fin, apoi carnea tocată și ceapa. Se adaugă ciupercile și se lasă totul la foc potrivit pentru 10 minute. Se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească.

3.Se întinde aluatul într-o tavă de copt, unsă și tapetată cu făină. Se dă la copt pentru 10 minute, la 175 de grade.

4.Se amestecă ouăle cu cașcavalul răzuit și smântâna dulce. Amestecul de carne se pune peste aluatul copt, iar ouăle se toarnă deasupra. Totul se dă la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade. Tarta se servește călduță sau rece.

Poftă mare să aveți!

Foto: culinar.ro