Târgul de Paște „Easter Fair 2015” este în plină desfășurare la Moldexpo. Până la 11 aprilie, centrul expozițional va găzdui vânzători ce propun clienților produse alimentare de Paști, accesorii pentru coșul de sărbătoare, daruri, dar și workshop-uri organizate de la meșterii locali. Noi am tras cu ochiul în primul rând la produsele alimentare necesare pentru masa de sărbătoare. Ce prețuri am găsit afișate la vitrine, vă spunem mai jos.

Gospodinele s-au grăbit să ajungă la Moldexpo încă din prima zi a târgului, iar cele mai mari cozi le-au făcut la rafturile cu dulciuri și prăjituri, ouă, cozonaci, mezeluri, miere dar și vinuri.

Anul acesta, la fel ca în fiecare an, se vând cozonaci și Pască pentru buzunarele oricui. În funcție de mărime și ingrediente, un cozonac poate costa între 5-12 lei și poate ajunge și până 100 de lei (panettone cu stafide și fructe).

 

Patisierii s-au aventurat să experimenteze cu formele și ingredientele, astfel că putem găsi la vitrine cozonaci sub formă de iepuraș, casă și chiar miel, toți Made in Moldova.

Nici tradiționala învârtită cu ciocolată și alte împluturi delicioase nu lipsește de la târg.

Și prețurile la ouă de găină sunt suficient de accesibile în acest an. 10 ouă pot fi cumpărate la prețul de 13-14 lei.

Nelipsit, pe masa de sărbătoare, va fi și vinul. Vânzătorii recomandă, cu ocazia sărbătorilor pascale, Cahorul Pastoral. Pentru amatorii de carne roșie, se recomandă vinul roșu, în timp ce pentru bucatele din pește și cașcavaluri, se recomandă vinul alb. Pentru o sticlă de vin produs în Moldova, veți scoate din buzunar, în medie, circa 55 de lei.

Prețurile afișate de producătorii de dulciuri nu s-au schimbat prea mult, ba din contra – primăvara asta vă puteți bucura de noi denumiri de bomboane produse în Moldova.

Tot la Moldexpo puteți găsi mezeluri, lactate, condimente și ceaiuri importate din India. Pentru un kilogram de salam Haiducesc, gospodinele scot din buzunar circa 80 de lei, în timp ce pentru un kilogram de pulpe de pui afumate – cam 60 de lei. Un kilogram de caș cu verdeață costă, în acest an, cam 60 de lei.

Un pachet de condimente pentru carne de miel va costa până la 25 de lei, în timp ce o cutie de ceai original indian – între 45 și 120 de lei.

Pentru o conservă de șprot, va trebui să plătiți circa 22 de lei, în timp ce pentru una de tuna – începând cu 16 lei. Icrele rămân la fel de scumpe și de Paști. Prețul unei cutii variază între 150 și 320 de lei.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: