În cadrul celei de-a doua ediţii a Salonului de carte Bookfest, vizitatorii îi vor putea întâlni pe cei mai îndrăgiți autori ai momentului şi vor putea descoperi cele mai importante titluri ale literaturii române contemporane.

„Ziua Limbii Române va marca deschiderea celei de-a doua ediţii a Salonului de Carte BookFest de la Chişinău,  zi în care, cu emoție și smerenie, facem o reverență limbii române, element unitar și de recunoștință pentru toți cei care ne-au lăsat-o moștenire. Prima ediţie a Salonului de Carte BookFest de peste Prut, care a avut loc anul trecut, a transformat Chişinăul în capitala culturii scrise româneşti. Succesul pe care l-a avut prima ediţie este o mărturie a ataşamentului pentru cartea românească a tinerilor din Republica Moldova. Cartea reprezintă elementul fundamental identitar al sufletului românesc, care cuprinde gânduri, înţelesuri, făgăduinţe, bucurii, călătorii în trecut şi prezent. Sunt încredinţat că şi anul acesta cartea românească işi va menţine locul preţios în inima iubitorilor de românism”, a declarat conf.univ.dr. Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Unul dintre obiectivele acestui eveniment este facilitarea accesului cititorilor din Republica Moldova la cunoaștere, educare, informare și studiu în limba română, în contextul în care există un raport inegal între cartea de limbă română și cea în limba rusă, care domină spațiul culturii scrise din stânga Prutului.

Intrarea publicului este liberă.

Organizatorii Bookfest sunt Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni,  Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociația Editorilor din România.