Lilu, Nona Marian, Tanya Cerga, Elena Carafizi şi 15 branduri autohtone au participat la un târg de caritate, organizat de Stela Moldovanu, proprietara unui salon de expoziţie din capitală. În decurs de câteva ore meşteriţele au vândut brazi, bijuterii, papioane, tablouri şi cărţi poştale confecţionate manual. Banii adunaţi la eveniment au fost donaţi pentru patru surori, care au rămas orfane în urmă cu patru ani, din cauza unui accident rutier. Mihaela, Victoria, Ioana şi Iuliana au rămas în grija bunicilor şi au nevoie de susţinere financiară.

Nona Marian a participat la expoziţie împreună cu fetele, care au confecţionat cărţi poştale pe care le-au vândut  la un preţ de 25-30 de lei, iar  banii i-au donat surorilor. Nona şi-a  procurat  o pereche de cercei hand-made pentru a contribui la ajutorarea celor patru surori şi este mândră de realizarea fetelor ei ” Sunt destul de creative şi fac totul singure, lucrări din astea fac şi acasă. Le place acest lucru foarte mult şi aici au avut tot necesarul ca să facă nişte cărţi poştale deosebite şi mă bucur că oamenii au acceptat să le procure „ ne-a spus Nona.

Chiar dacă meşteriţele au făcut lucruri într-un singur exemplar  au decis ca în ajun de Crăciun să doneze toâi banii acumulaţi ca să înbunătăţească viaţa cuiva. Vladislava Coroleac  ne-a spus că în apropierea sărbătorilor de iarnă merită să fim mai buni şi să facem gesturi frumoase „ Am venit aici ca să-mi vând produsele, dar să şi ajut cu ce pot aceste patru fetiţe, să le susţin moral, dar şi financiar. Am avut ocazia să merg la un alt târg, dar am ales să vin aici, special ca să pot ajuta pe cineva „

 

La expoziţie l-am întâlnit şi pe deputatul Veaceslav Ioniţă împreună cu soţia. Deputatul a făcut o donaţie  pentru fetiţe, chiar la intrare, pltătind un preţ mai mare de 10 lei, pentru biletul de participare. Deşi a venit la această expoziţie, deputatul n-a cumpărat nimic, pentru că de cumpărături s-a ocupat soţia „Eu n-am dreptul să cumpăr, eu am dreptul doar să mă uit, să-i dau bani. Ea nu-mi permite să-i cumpăr nimic, pentru că pentru ea cumpărarea este mai plăcută decât ceea ce cumpără „ Deputatul ne-a mai spus că soţiei nu-i plac surprizele, de aceea niciodată nu cumpără nimic fără ştirea ei.

 

Cea mai mulţumită de rezultatele târgului a fost organizatoarea, Stela Moldovanu care a adunat la târg 15 branduri  autohtone care şi-au expus creaţiile pentru a susţine fetiţele orfane. „Acest târg se întâmplă deja de 3 ani, iar în acest an am reuşit să adunăm mai mulţi clienţi, ceea ce a dat şi mai multă energie pozitivă acestui târg. Ne-am mobilizat cu toţii pentru patru fetiţe de la Floreşti care şi-au pierdut părinţii într-un tragic accident rutier. Fetiţele au rămas cu bunicii lor şi au nevoie de ajutor”

 

 

Atmosfera de sărbătoare a fost creată de Tanya Cerga şi Elena Carafizi care au interpretat colinde live.

sursa foto: pagina de Facebook MolDeco

Distribuie articolul: