Au adus gustul şi mirosul căpşunelor şi a mierii din diferite regiuni ale ţării în cadrul celei de-a opta ediţie a Festivalului de miere şi căpşune. Festivalul s-a desfăşurat în scuarul magazinului Unic din Chişinău şi a avut drept scop promovarea produselor autohtone.

A devenit o tradiție ca timp de opt ani este Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova să organizeze festivalul de promovare a prodeselor autohtone, în special a mierii şi căpşunilor. Apicultori şi căpşunari din diferite regiuni ale ţării au venit pentru a-şi promova produsele, dar şi pentru a face bani din vânzarea acestora.

Căpşunarul Boris ne spune că participă pentru prima dată la acest festival, deoarece este un căpşunar începător.  “Am venit aici pentru a-mi promova sortul de plantaţie de căpşune şi pentru a face bani din vânzarea produsului, care mă vor ajuta să dezvolt această afacere.”

Unii participanţi au venit pentru promovarea produselor, în schimb alţii, pentru a face un act de binefacere. “Am venit aici pentru a ajuta copii din familii social-vulnerabile. Banii adunaţi îi vom dona copiilor săraci şi copiilor cu dezabilităţi, vrem să le facem un cadou cu ocazia sarbătorii care a trecut, Ziua Internaţională a Copiilor”, ne spune apicultorul Simion Istrati.
La acest festival l-am întâlnit şi pe apicultorul Vasile Alii, care se ocupă de peste 30 de ani de albinărit. Vasile face parte dintr-o familie de apiciultori, atât soţia cât şi cei doi fii ai săi la fel se ocupă de această afacere.

“Vin de fiecare dată cu diferite feluri de miere, pentru a-mi promova produsul dar şi pentru a aduna bani care vor fi învestiţi tot în albinărit. De asemenea vrem să ajutăm copii din familii vulnerabile, să le facem cadou un mic ajutor financiar.”

Vizitatorii au rămas impresionaţi de munca participanţilor dar mai ales mulţumiţi că se organizează astfel de târg de binefacere. Cei care n-au reuşit să guste din bunătatea căpşunelor şi a mierii au ocazia s-o facă în anul următor în cadrul aceluiaşi festival.

Distribuie articolul: