Băiatul care a încântat audiența la selcția națională a Eurovisionului, din Danemarca, este Basim – un tânăr talentat și plin de ambiție. Vrei să-i cunoști povestea? Urmărește-ne în continuare!

Deși este considerat un cântăreț danez, Basim își trage rădăcinile tocmai din Maroc.

Photo of Basim

În 2008, deși avea doar 15 ani, a fost întâmpinat cu zâmbet de jurații de la The X Factor și a stârnit  valuri întregi de aplauze.

Abia după acest concurs, și-a început ”cariera” solo, lansând două albume: Alt det jeg ville have sagt și Befri dig selv. A început să interpreteze piesele pe care le scria tot el, iar asta i-a adus succes.

În 2009, pe când avea doar 16 ani, Basim s-a înscris la ediția daneză a concursului Dancing with the Stars, unde a dansat alături de Claudia Rex.

Tatăl lui Basim a suferit, recent, de cancer. De aceea, suferințele prin care trecea tânărul cântăreț l-au determinat să scrie piesa ”Himlen har alt for mange engle”. Oricât ar părea de miraculos, dar gestul lui Basim l-a ajutat pe tatăl acestuia să supraviețuiască.

Piesa pe care Basim o va interpreta în finala concursului Eurovision 2014 se numește ”Cliche Love Song” și a fost aleasă în cadrul Dansk Melodi Grand Prix 2014.

Fiind gazda concursului în acest an, Danemarca este calificată direct în finală. Basim va evolua cu numărul 23. Cu această ocazie, și-a realizat o linie de tricouri pe care o distribuie tuturor fanilor săi.

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Surse foto: www.bt.dk, www.7-ku.com, www.mryoung.net

Distribuie articolul: