Este unica femeie din juriul show-ului „Moldova are Talent” și recunoaște că responsabilitatea pe care și-a asumat-o, deja pentru a doua ediție, este colosală. Tania Cergă i-a dezvăluit, astăzi, jurnalistei Cristina Aramă, mai multe detalii despre show-ul în care este jurată. Ce mărturisește interpreta, vedeți mai jos.

„Este o experiență nouă, mai ales atunci când a fost primul sezon. A fost diferit în al doilea sezon, pentru că în orice țară, în primul sezon, interesul e foarte mare pentru show: oamenii stau cu sufletul la gură, să vadă ce va fi. Evident, chiar dacă cineva privește pe internet același show care are loc în alte țări, e frumos să-i vezi pe ai tăi: cum sunt, de ce sunt în stare, cât de haioși sunt, cât de mulți și talentați sunt. 

Sunt oameni talentați. Pot să spun că Modova are Talent și în al doilea sezon. Oamenii deja știau „cu ce se mănâncă” toată emisiunea asta și trebuiau să aibă mai mult curaj. Mulți n-au venit poate pentru că s-au gândit că ceea ce fac ei nu este un talent pe care trebuie să-l arăți la televizor. Eu cred că asta au și făcut, pentru că am văzut cine vine în timpul filmărilor. 

Este un show despre țara noastră, e un show foarte reprezentativ, din toate punctele de vedere: cultură, limbaj, referințe, educație, pentru că practic se dă pe față tot ce se arată și scârțâim foarte mult la capitolul educație, din păcate, însă oamenii sunt liberi să se exprime și sunt așa cum sunt. Poate că doar văzând mult cum s-au exprimat și ce-au făcut acasă, de pe canapea, pot să înțeleagă că nu e chiar bine ce spun.

Eu cred că merită să stai în acel scaun ca să vezi toate aceste lucruri primul și, evident, să încerci să fii la maxim obiectiv și maxim reprezentativ pentru națiunea ta, să înțelegi și poporului ce-i place. Evident că noi punem după alte criterii notele. Nu poți să judeci după un show de acest gen la americani sau la englezi și să spui că ai tăi nu sunt buni.

Suntem cine suntem și sunt sigură că o să creștem și o să putem mult mai multe, pentru că ne este complicat să dezvoltăm anumite talente. Anumite talente necesită și investiții: sunt multe și din domeniul sportului, cu care oamenii se prezintă la noi și dacă nu au bani pentru echipament, altfel arată. 

 

Țin minte o dansatoare care spunea, după cortină: „Ce vrei să fac? să-i sar în cap Taniei Cergă?”, dar amenințări nu am avut. Evident, sunt oameni care scriu mesaje pe Facebook și acestea nu sunt, poate, dintre cele mai frumoase, folosind nu cel mai elevat limbaj. Este ceva de care eram pregătită, pentru că oamenii care primesc NU, se supără de multe ori, se revoltă, pentru că în viziunea lor, ei sunt cei mai talentați și dacă le-a spus asta mama sau tata, ei vin cu acest crez și încearcă să ne convingă și pe noi”, a declarat interpreta Tania Cergă.

Distribuie articolul: