Promovează vinurile autohtone în campanie „Vinul Moldovei. O legendă vie” și recunoaște că-i plac foarte mult vinurile roșii seci. Tania Cergă și-a amintit în platoul UNIMEDIA de copilărie, de culesul strugurilor și de gustul dulce al mustului făcut de tata și bunicul ei. Ce crede artista despre frumoasa tradiție moldovenească a viei și vinului.

„De la o vârstă foarte fragedă mi-au povestit buneii că țara noastră seamănă pe hartă cu un strugure și că el se numește Moldova. Bunelul avea poamă Moldova în grădină și făcea cu tata vin în fiecare toamnă. Noi abia așteptam primul must, dulce, pe care îl savuram cu nuci – îmi amintesc și acum cu multă dragoste despre aceste amintiri”, povestește cu drag Tania Cerga. 

Pentru artistă, culesul poamei era adevărata plăcere a copilăriei. „Am strâns și eu struguri în copilărie, mergeam la vie cu toată familia… mi se pare atât de frumos… Consider că, fiind consumat cu moderație, vinul nu-ți face rău – din contra, este ca și accesoriul unei mâncări bune, un condiment. Dintre toate băuturile alcoolice, prefer un pahar de vin bun la o masă, la o discuție. Mă bucură că în ultimul timp producătorii noștri și-au revizuit politica de promovare, branding-ul și în acest sens s-au întâmplat multe lucruri frumoase în ultimii 5 ani. Ne cunoaștem mai bine eroii din mai multe domenii”, recunoaște interpreta.

„Am mai mulți prieteni alături de care pot merge să mă plimb prin vie, îmi place atmosfera de acolo, aroma strugurilor consumați cu nuci, la aer liber… mi se pare o tradiție foarte frumoasă. Mă bucur că ajungem încet pe piețele externe și că munca producătorilor începe să fie cu adevărat apreciată”, ne-a mai spus Tania Cergă. 

Vinul roșu sec este preferatul interpretei. „Îmi plac vinurile de la Romanești. Am avut ocazia să gust vinuri foarte deosebite, iar povestea lor, a strugurilor și a unui vin contează foarte mult. De fapt sunt multe vinării de la noi care fac vinuri bune, dar sunt și din aceia care m-au dezamăgit și care cred că trebuie să mai muncească. E greu să recâștigi consumatorul dezamăgit odată de un produs”, mai spune artista.

tania Cerga„Mă bucură faptul că lumea a început să aprecieze mai mult și să consume mai mult vin produs în Moldova. Desigur că totul trebuie să fie cu măsură. Limita e un pahar la masă, mai departe fiecare alege pentru sine. Sunt tradițiile noastre care sper să ne ducă bunul nume în lume, printre marii producători cu aceleași vechi tradiții de producere a vinului”, a concluzionat Tania Cerga.

Distribuie articolul: