Originar din satul Trinca, al raionului Edineț, Florin Rusu, născut la 10.02.2002, este un tânăr talentat, ambițios și îndrăgostit de muzică și de frumos. Din copilărie participă la diverse activități culturale la nivel local, iar acum, când absolvă Colegiul de Muzică și Pedagogie din Bălți, în clasa acordeon, își dorește să urmeze calea muzicii. Are multe de spus lumii prin cântecele sale și vrea să cucerească cât mai multe scene concertistice. Activ din fire și carismatic, Florin Rusu promovează cultura, valorile naționale și frumosul țintind departe.

O creație muzicală reprezentativă dedicată baștinii sale

Prima creație populară cu care Florin Rusu pășește în industria muzicală este cântecul „Hai la Trinca, hai la Hram” care este o compoziție populară scrisă de Stela Botez. Orchestrația muzicală aparține muzicianului Ion Condrea și Orchestra sa, iar videoclipul piesei regizat de Stela Botez, este filmat cu Petru Gașpar chiar în satul Trinca.

Cântecul dedicat localității scoate frumos în evidență locurile pitorești cu stânci de piatră, peșteri, imașul unde se făcea cândva hora de Hram. Protagoniștii din videoclip sunt membrele ansamblului etnofolcloric „La izvoare” printre care și mama interpretului, doamna Elena, dansatorii ansamblurilor „Drăghiștenii” și „Zbânț”, conducător artistic și coregraf Elena Răzlog și Stela Botez în rol de personajul Mândra.

Cântecul va răsuna an de an la sărbătoarea de Hram a satului Trinc și cu siguranță că localnicii se vor regăsi și se vor bucura de această creație muzicală reprezentativă. Florin Rusu, ca un fiu al satului, își iubește baștina.

Vă îndemnăm să-l descoperiți pe Florin Piersic urmărind videoclipul de mai jos: