Echipa tinerilor cineaști din studioul CIOFilm s-au întors ieri, 20 octombrie, din Georgia, unde au reușit să spună lumii că cinematografie în Republica Moldova există. Din 39 de țări, filmul „Zi de târg”, realizat de Sergiu Ciorescu a luat trofeul „Ochiul de Aur” la categoria Best Student Work.

Producția moldovenească a participat în cadrul Festivalului Internațional de Film din Georgia, dedicat doar operatorilor de film și televiziune „Golden Eye” și a fost apreciată cu premiul mare la una dintre categoriile de concurs. „Zi de Târg”, realizat de tânărul regizor Sergiu Ciorescu s-a întors acasă cu trofeul „Ochiul de aur”, câștigat la categoria Best Student Work. În cadrul festivalului au participat alte x producții cinematografice și televizate din 39 de țări.

Sergiu Ciorescu

„Trofeul a fost împărțit cu un englez. M-am simțit foarte bine acolo, este lumea în care eu mă regăsesc în ultimii ani. Am vizualizat și o expoziție a celor mai noi echipamente tehnice pentru cinema, am comunicat cu cineaști de renume din toată lumea – a fost o experiență unică. Filmul l-am propus, a fost selectat, iar în urma jurizării s-a decis că este cel mai bun – nu pot decât să mă bucur pentru asta”, a declarat Sergiu Ciorescu.

Golden eye

Despre producție, Sergiu spune că este filmată în totalitate în localitatea natală, iar eroii principali ai peliculei sunt chiar părinții săi, care nu au aparent nicio tangență cu actoria. „Filmul este teza mea de master practic – luminile extreme a fost tema mea, destul de complicată. S-a filmat integral la Drochia, actorii sunt părinții mei, iar ca să-i conving le-am spus că filmul va fi arătat doar în cadrul Academiei. Când le-am spus că acum în Georgia i-a văzut în direct o țară întreagă au rămas foarte surprinși”.

Golden eye

Despre planurile de viitor, tânărul cineast spune cu multă modestie: „Acum sunt implicat în diverse proiecte, spoturi publicitare, clipuri muzicale, producții video de alt gen. În trei zile vom merge la un alt festival cu același film de unde sperăm să vă aducem de asemenea vești bune”, a mai spus Sergiu în cadrul emisiunii Deșteptarea d ela JurnalTV.

Urmăriți mai jos un trailer al Filmului!

Sergiu Ciorescu este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice dar şi cel mai tânăr membru al Uniunii Cineaștilor din Moldova. Sergiu a înființat propriul studiou de Film, numit CIOFilm.

Foto: Facebook.com/SergiuCiorescu