La fel ca multe alte modele de viață cu deficiențe de locomoție, chinezoaica Wang Fang Chongqing refuză să creadă că suferă de invaliditate. În ciuda faptului că se deplasează cu dificultate din cauza tălpilor orientate nu față, ci în spare, Wang Fang este chelneriță și a reușit să-și realizeze toate aspirațiile!

Potrivit publicației mirror.co.uk, anomalia cu care s-a născut i-a făcut mersul dureros și dificil, însă acum, lucrurile s-au schimbat. După ani buni de luptă cu discriminarea și deficitul de încredere în sine, acum femeia pe nume Wang Fang Chongqing duce o viață normală și împlinită. 

Atunci când s-au născut, medicii i-au identificat o anomalie înnăscută a tălpilor și a brațelor și i-au anunțat din start pe părinții fetei că Wang va avea o viață insuportabilă și, cel mai probabil, nu va putea să se deplaseze singură. Natura, însă, știe ce face.

În ciuda prognozelor pesimiste ale medicilor chinezi, Wang a învățat cu prseverență să meargă, iar atunci când a deprins mersul biped, a început să se deplaseze absolut fără niciun ajutor din partea celorlalți. Și-a uimit medicii cu performanța sa, însă aceștia i-au oferit, drept „răsplată”, statutul de copil invalid.

Devenind adolescentă, Wang le-a interzis oamenilor care o înconjoară să o numească drept copil cu posibilități fizice limitate și a refuzat categoric să primească o compensație din partea statului pentru starea sa fizică.

Mai mult decât atât, pentru că se credea o povară a părinților, a decis să-și câștige singură bănuții și să se întrețină cu propriile forțe. În ciuda sentinței medicilor și a oamenilor care pur și simplu o detestau, Wang Fang s-a angajat în calitate de chelneriță.

Chiar dacă se încalță altfel decât ne-am fi obișnuit, Wang Fang se deplasează de minune de una singură și își realizează de minune obligațiile de serviciu. Și pentru că și-a antrenat atât de bine fuga și mersul rapid, a devenit una dintre cele mai rapide chelnerițe din China. Din spusele ei, tânăra îi întrece la fugă pe oricare dintre camarazii săi.

Nu există niciun motiv pentru care să fiu considerată drept invalidă. Am un loc de muncă permanent la restaurant și îmi întrec toți prietenii la fugă. Pot lucra mai repede decât colegii mei, chiar dacă îmi încalț papucii invers. Precum vedeți, în viața obișnuită sunt un lider, iar asta nu înseamnă că sunt un om cu dizabilități!”, a mai spus tânăra, pentru sursa citată.

Chiar și în viața personală a chinezoaicei lucrurile stau foarte bine. A reușit să devină mamă, iar acum educă un fiu. În timpul sarcinii, îi era foarte frică de faptul că va transmite anomalia către fiul său, însă, din fericire, băiatul s-a născut perfect sănătos!

Foto: mirror.co.uk

Distribuie articolul: