Tot mai des, tinerii talentați de la Chișinău se avântă în preselecțiile promițătoare ale show-rilor de peste Prut, în marea dorință de afirmare pe o piață mai dezvoltată. Unii sunt foarte apreciați și ajung până în finale, alții au mai puțin noroc. Moldoveanul Alex Maţaev, în vârstă de 22 de ani, a ridicat în picioare publicul şi a impresionat juriul celei de-a treia emisiuni din noul sezon X-Factor România, după ce a cântat piesa „I Don’t Wanna Miss A Thing”, a trupei Aerosmith, notează Adevărul.ro. Este aceeași piesă care i-a adus și trofeul emisiunii-concurs „Fabrica de staruri”, ediția a III-a. Cei trei jurați de la X-Factor România, Delia Matache, Cheloo și Dan Bittman, l-au felicitat pe Alex pentru prestație, declarând că i-a cucerit.

Alți doi moldoveni și-au încercat norocul, sâmbătă seara, în cadrul show-lui „Vocea României”, difuzat la ProTV. Elena Carafizi și Alexandru Cibotaru au urcat pe scena concursului, interpretând câte o piesă, dar nu au reușit să convingă juriul să se întoarcă, transmite UNIMEDIA. Elena a interpretat piesa „Why don’t you love me”, la Chișinău, tânăra fiind implicată într-un proiect muzical de cover-uri. Chiar dacă nu a convins juraţii să se întoarcă, Loredana a sfătuit-o să încerce din nou la anul.

Alexandru Cibotaru, un alt concurent din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, a interpretat piesa „Singur”, a formaţiei Talisman. Juriul de la „Vocea României” nu a fost, însă, impresionat şi nimeni nu a apăsat butonul. În final, tânărul care cântă acasă și folclor, a spus emoționat că cei din Basarabia se simt români și le-a mulțumit organizatorilor pentru primire.

Amintim că în sezonul precedent al proiectului „Vocea României”, Nicoleta Gavriliță a fost selectată în echipa Loredanei, dar pe parcurs a părăsit competiția. Altă situație este la show-ul “Românii au Talent”, unde mai mulți basarabeni și-au încercat forțele și unde, în sezonul precedent, acordeonistul Ghenadie Rotari, dansatorul Mircea Palamari și pictorița în nisip Ana Munteanu au ajuns până în finală.