Oprah Winfrey este convinsă că există un fir roșu comun specific fiecărei neînțelegeri. Vedeta ne învață tactica celor trei întrebări care ne poate ajuta în orice situație, reușind astfel să avem o viață mai bună. 

Relațiile pe care le avem au un impact definitoriu în absolut fiecare aspect al vieților noastre. Calitatea relațiilor pe care le avem ne creează sistemul mintal și ne influențează stările emoționale.

Cercetările arată că relațiile noastre cu ceilalți ne ajută să trăim mai bine, mai fericiți și mai mult – dar contează enorm cât de sănătoase sunt relațiile pe care le avem, căci în aceeași manieră, conexiunile cu ceilalți ne afectează viețile în moduri brutale.

Într-un celebru discurs pe care vedeta l-a ținut pentru absolvenții Stanford School of Business, Oprah Winfrey a vrut să le vorbească tinerilor despre acest aspect important al vieții, și anume relațiile pe care le avem unii cu ceilalți. Această lecție pe care cunoscuta realizatoare le-a adresat-o studenților la Absolvire ar trebui să o considerăm o lecție pentru noi toți.

Exisă o modalitate prin care ne putem face relațiile mai sănătoase, mai eficiente și mai plăcute. Există un fir roșu comun specific fiecărei neînțelegeri.

Toate certurile sunt despre același lucru: M-ai auzit? Mă vezi? Ceea ce am spus înseamnă ceva pentru tine?

Oprah spune că aceste trei întrebări, pe care fiecare le adresăm unii celuilalți chiar dacă nu suntem conștienți de acest lucru, au ajutat-o să își îmbunătățească relațiile de serviciu, cu cei dragi și chiar cu ea însăși.

Tactica CELOR 3 ÎNTREBĂRI a ajutat-o să renegocieze cu un manager după o dispută și aceeași tactică îi face relațiile cu cei dragi mult mai frumoase. Nu contează tema discuției, a mai adăugat ea. „Aceste trei lucruri sunt ceea ce orice ființă umană caută să știe… Ești aici cu mine total, sau nu te interesez?” Îți pasă de mine… De părerea mea… De cine sunt eu în acest moment?…

Oprah: Tactica celor 3 întrebări, aplicată cu succes și în relația de cuplu

„Și în relația de cuplu poți aplica această tactică cu mult succes”, ne sfătuiește Oprah. Lasă să treacă prin tine conștientizarea importanței acestor trei întrebari, fă un pas înapoi și îmbogățește-te cu perspectiva. Adesea, partenerul tău nu se află în dezacord cu tine din furie, ci pentru că testează să vadă dacă ești sau nu, prezentă: Mă vezi? Mă asculți? Ceea ce am spus înseamnă ceva pentru tine?

Îi asculți cu adevărat punctul de vedere? Pune-ți aceste trei întrebări ca să te asiguri că aduci întreaga ta ființă în acea relație. Ceea ce oamenii au nevoie este sa ne simtă prezenți, conectați și interesați de persoana lor. Astfel, este cu atât mai indicat să practicăm acest exercițiu cu oamenii care sunt dragi nouă.

De asemenea, în discursul adresat studenților, Oprah a mai subliniat că, pentru a avea relații sănătoase, este bine să avem în primul rând o relație sănătoasă cu noi înșine, să fim prezenți cu noi înșine, mai întâi de toate. Și noi pentru noi, trebuie să răspunedem mereu la aceleași întrebări – Tu, pe tine, te vezi? Te apreciezi? Te asculți?

„Viața ta este cel mai deosebit învățător pe care îl ai. Și când ești împăcat/a cu tine însuți, te afli la CAPACITATEA TA maxima.” – Oprah.

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Fericirea constă din lucruri simple. Tu știi care sunt cele mai plăcute senzații din lume?