Câteodată, unele tabieturi care fac parte deja din rutina ta zilnică îți pot afecta tenul, ducând la apariția acneei. Citește mai jos câteva dintre lucrurile pe care le faci zilnic și îți afectează frumusețea tenului.

 

1. Machiajul poate fi dăunător
Produsele de machiaj și mai ales fondurile de ten conțin diverse ingredinte care îți pot afecta tenul. Îți pot provoca o alergie sau o iritație puternică care să ducă la apariția acneei.  De acum, verifică înainte de toate că produsele de machiaj pe care ți le achiziționezi să fie hipoalergenice și noncomedogene, adică care să nu provoace coșuri și puncte negre.

2. Nu folosi produse care îți usucă pieleaÎnvață să fii delicată cu pielea ta și hidrateaz-o continuu. Renunță la loțiuni tonice pe bază de alcool, săpunuri și creme care îți usucă tenul. Nu vei face decât să înrăutățești situația și să îți produci mai mult sebum.

3. Fixativul sau spuma de păr îți provoacă coșuri
Dacă folosești fixativ sau spumă pentru coafat, acestea rămân mai mult timp pe firul de păr. Pe timpul nopții, acestea se transferă pe pernă sau pe cearceaf și intră în contact cu tenul tău, provocând apariția coșurilor.

4. Aplicatoare de machiaj murdare
Dacă nu îți cureți ustensilele de machiaj, o mulțime de bacterii se vor depune pe ele și vor intra în contact cu pielea ta, provocându-ți iritații și coșuri. Încearcă să îți cureți ustensilele de machiaj cu șampon după fiecare utilizare.

5. Alimentația
O alimentație bogată în zahăr și grăsimi nu numai că îți afectează organismul, dar stimulează și apariția acneei.  Dacă ai observat că anumite alimente îți provoacă diverse alergii sau coșuri, sfatul nostru este să le eviți.

6. Igiena
Spală-ți des lenjeria de pat și prosoapele pentru a evita apariția imperfecțiunilor la nivelul feței! Nu uita, mâinile intră cel mai des în contact cu diverși factori, așa că asigură-te că ți le cureți constant. Un sfat: renunță la obiceiul de a-ți pune mâinile pe față.

7. Stresul
În general, stresul îți afectează sănătatea și buna concentrare. Stresul produce anumiți hormoni care favorizează apariția acneei.

 

Distribuie articolul: