Legile anti gay din Rusia au provocat revoltă în întreagă lume, cu atât mai mult cu cât țara organizează Jocurile Olimpice de Iarnă, ce debutează astăzi la Sochi. Vrând să demonstreze că sunt „liberali” în gândire, organizatorii le aduc pe fetele de la t.A.T.u. să cânte în cadrul ceremoniei de deschidere. 

Trupa t.A.T.u a fost angajată să susțină un moment artistic în cadrul ceremoniei de inaugurare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi, anunță The Hollywood Reporter. Lena Katina și Yulia Volkova au devenit faimoase pe plan internațional la începutul anilor 2000 după ce au lansat piesă „All The Things She Said” și datorită strategiei lor de a se face cunoscute, cele două susținând la vremea respectivă că formează un cuplu.

 t.A.T.u

În anul 2003, Yulia și Lena s-au sărutat pe scenă la MTV Video Music Awards, însă ulterior au apărut informații că totul a fost doar o minciună și o strategie de promovare. „Când al doilea album t.A.T.u. a fost lansat mulți dintre fanii noștri au crezut că i-am trădat și i-am mințit. Nu a fost însă niciodată așa. Noi tot timpul am militat pentru dragostea fără frontiere”, a declarat Katina. Pentru a demonstra că este așa cele două artiste s-au alăturat celor care au demonstrat în 2007 la Moscova Gay Parade.

 

În lumina numeroaselor articole din presa internațională despre propaganda anti gay din Rusia, organizatorii JO au vrut să demonstreze că au viziuni liberale și le-au angajat pe cele două fețe să cânte în deschidere. „Ne-au invitat să cântăm în cadrul ceremoniei de deschidere, însă se comportă foarte urât cu artiștii. Organizarea este jalnică”, a scris Katina pe Tweeter. Ulterior, artista și-a șters postul de frica organizatorilor.

Foto: hollywoodreporter.com

Distribuie articolul: