Jurnaliștii de investigație de la RISE Moldova au publicat astăzi un reportaj în care prezintă o altă parte a carității făcute pe internet. Potrivit rise.md, mai mulți intermediari ai unei clinici din Turcia identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale. RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat

RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat.

Svetlana Sainsus a oferit o replică pe pagina sa de facebook, jurnaliștilor de la Rise Moldova.

„Vom face conferință de presă, promit, show-ul va continua , așa cum
ne place nouă tuturor! un pic sunt ocupata cu mama, dar revin maine sper, în țară și facem jocul până la capăt! Așa se întâmplă când nu ești „ascultătoare” în Moldova, așa se întâmplă când nu vrei să te supui! Trebuie sa dam voie la fundații și oameni mai „de caritate” să se afirme ! Apropo, Liuba Sevciuc, îti imaginezi ce criminal sunt eu? uite mama mea , la fel am adus-o în Turcia la aceasta clinică, ca aceștia sa se „prefacă” că o tratează! Sper sa mă ierte mama pentru poză! Exista un Dumnezeu și le vede pe toate și dacă o convorbire telefonica idee nu am de cine făcută cum și cu ce scop, a devenit în țara noastră o dovadă pentru a călca în picioare omul și pentru a îl distruge, atunci de azi să ajute Rise.md în frunte cu Liuba Sevciuc, mesajele de ajutor le redirecționați către ei, că doar nu o să mai scriți unui criminal ca mine.”

Vezi investigația realizată de Rise.md: Bani din caritate! Rise Moldova aduce probe care descifrează afacerea cu bolnavi

„Bravo, rise.md pentru un reportaj plin de „dovezi”. Liuba Sevciuc, dar convorbirile care le ai ale mele personale de ce nu le publici? unde de 2 ani deja mă terorizează și mă sperie domnul X că o să ma distrugă! ca încurc! că sunt prea mare erou! Ca ați primit bani buni pentru reportaj! de ce nu publici? Doar mi-ați interceptat telefonul nonstop 2 ani de zile și la WC mă auzeați ce fac! Eu am auzit convorbiri un milion la viata mea! asta e o dovadă?A spus cineva că am luat vreun leu? îmi este scârbă de reportajul vostru și de „dovezi”! Nu am luat mai mult ca tine Liuba nu retrăi! Și eu nu am salariu! este deviza de cheltuieli și din 3 ore cât m-ai interogat ai ales 2 minute care ți-au convenit? Da , uite că după 5 ani de zile am acceptat ca Alexandru să mă ajute cu cheltuielile pentru că chiar sunt mari și chiar deseori nu se merită la câtă recunoștință primesc înapoi! Eu nu am salariu pentru că ajut! Că stau lângă copiii cu tuberculoza, plini de păduchi, râie, hepatită …., ca umblu prin sate flămândă sau fac postări și implor pe ditamai toți să doneze , pentru că asta nu mă plătește nimeni ! De azi înainte făceți voi mai bine , ajutați voi – sfinților! sunt cine sunt și orice nu s-ar spune despre mine, niciodată, niciodată nu am luat procente de pe copii atât eu cât și fondatorul caritate.md ! De câte ori v-am zis să mergeți la contabilitate să vă demonstrăm? nu ați vrut! de ce? pentru  că ați vrut show ! Ce tine de aceste 2 mămici, nu sunt medic să mă  expun, dar una ce știu e ca Lenuței i s-a efectuat o angiografie (cauta pe google sa vezi ce înseamnă) pentru că medicii turci au constatat că nu era așa urgent și grav cum se presupunea în Moldova! era mai bine sa o taie? să ia 16.000 în loc de 4000??? Au trecut de atunci 2 ani și copilul încă nimeni nu l-a operat! de ce oare? nu vă puneți întrebarea? poate întradevăr nu era necesara operația! Eu aici nu zic mai mult pentru simplu fapt ca nu sunt medic! Apropo, n-am eu 20.000 pentru voi! da, mi s-a propus sa achit sa nu iasă reportajul ! Pentru ce? nu sunt vinovată cu nimic și am fost ponegrită fără nicio dovadă !!!! Apropo Liuba, succes la operația la ochi la care visezi demult să o faci în Belgia , știu ca ai nevoie de mulți bani și sper din suflet că după reportaj o sa poți în sfârșit să o faci Mii scârbă de voi! mii scârbă de tot ! Facerea de bine – f… de mamă ! sorry ! altfel nu am cum să mă exprim.”

Sursa foto: vipmagazin.md

Distribuie articolul: