Sutienul este de nelipsit din garderoba oricărei femei. Aceasta îți ridică, menține și corectează forma sânului. Totuși dacă această piesă vestimentară, nu este aleasă corect și nu corespunde mărimii sânului, poate cauza nu numai disconfort, ci și probleme de sănătate.
Durerile de sâni și de spate, amorțeala brațelor, iritațiile și durerile de cap sunt doar câteva dintre consecințele purtării unui sutien cu dimensiuni nepotrivite.

În timp ce un sutien mai mare decât volumul sânilor sau decât circumferință bustului ridică doar problema unei susțineri insuficiente, un sutien prea strâmt poate provoaca mult mai multe neplăceri.
Acestea aplică presiune pe nervii din regiunea brațelor, motiv pentru care pot apărea senzații de furnicături și de amorțeală. Bretelele fixe generează presiune pe umeri și pe gât, provocând dureri atât în aceste zone, cât și de cap, scrie lyla.ro.

Sutienul nepotrivit poate afecta respirația și digestia
Un sutien cu circumferinta și cupele prea mici nu permite extensia cutiei toracice în timp ce respiratia, reducând astfel cantitatea de aer care ajunge în plămâni și, implicit, buna oxigenare a țesuturilor. Un studiu efectuat de specialiștii Școlii Britanice de Osteopatie, au observat ca sutienele cu circumferințe prea mici pot afecta și digestia, pentru că presează diafragma. Ele pot genera constipatie sau asa-numitul sindrom al colonului iritabil, mai scrie aceiași publicație.

Armatura de sârmă a unui sutien nepotrivit poate cauza zgârieturi și vânătăi, iar dacă acesta este și confecționat din materiale sintetice, precum poliesterul, aveți șanse să faceți iritații pe piele. Riscul este mai mare vara, pentru că materialele sintetice accelerează transpirația și nu permit aerisirea pielii.

Reguli pentru alegerea unui sutien potrivit
Un sutien bun acoperă bine sânii, inclusiv în zonele laterale. De asemenea, el nu ar trebui să vă strângă, să lase urme roșii pe piele după ce este scos, iar banda elastică orizontală nu ar trebui să stea ridicată la spate.

Un alt criteriu important este ca zona de material dintre sâni, să stea lipită de stern (de coșul pieptului). Femeile ai căror sâni cresc în volum în preajmă menstruației ar trebui să poarte un sutien cu o cupă mai mare decât cea obișnuită.

Distribuie articolul: