După 15 cât au lucrat la studiu, cercetătorii francezi au ajuns la concluzia că sutienele fac mai mult rău de cât bine femeilor. Studiul a demonstrat că sutienele intensifică durerile de spate și chiar favorizează lăsarea sânilor în jos. Studiul a fost realizat de specialiștii Universității din Besançon, iar la finalizarea sa, concluziile contrazic înțelepciunea populară, arătând că “sutienele sunt o falsă necesitate,” după cum spune Jean-Denis Rouillon, profesor la universitate. “Din punct de vedere medical, fiziologic și anatomic, sânii nu au nimic de câștigat dacă sfidăm gravitația. Dimpotrivă, fără sutien se lasă mult mai ușor,” spune cercetătorul, citat de France Info.

Munca echipei pare să fi fost însă o delectare pentru specialiști în cei 15 ani, atâta vreme cât mare parte din munca lor a constat în măsurarea sânilor. Folosind o ruletă și un compas de măsurare, cercetătorii au contabilizat măsurile sânilor pentru 130 de femei și au descoperit că sutienele nu ameliorează durerile de spate, așa cum se credea, și nici nu ajută la păstrarea fermității sânilor. Vestea tristă este că purtarea sutienului dăunează chiar sânilor, făcându-i “să se lase”.

“Există multe beneficii dacă refuzi să mai porți sutien: respir mult mai ușor și nici nu mă mai doare atât de tare spatele,” a declarat pentru France Info una dintre participantele la cercetare, o tânără de 28 de ani care, în ultimii doi ani, a renunțat la sutien.

sursa: totb.ro 

Distribuie articolul: