Ziua Faptelor Bune s-a desfășurat în acest weekend în centrul capitalei, pe strada pietonală Eugen Doga. Sute de voluntari au fost alături de oameni, desfășurând activități de instruire și divertisment. Pompierii și salvatorii din cadrul IGSU au venit la eveniment cu o expoziție de autospeciale de intervenție pentru a informa cetăţenii asupra domeniilor de activitate, scrie Moldpres.

Oamenii au studiat tehnica salvatorilor, iar aceştia au fost gata să răspundă la toate întrebările, mai ales ale copiilor, care au fost cei mai curioşi. Mulți dintre vizitatori au probat echipamentul de intervenție, interesându-se îndeaproape de lucrul salvatorilor. Voluntarii au făcut decorații și au realizat, la modul concret, fapte bune. Au vopsit terenul de joacă al unei grădinițe și au împărțit cele mai pozitive gânduri.

La eveniment au fost prezente şi echipaje SMURD care au explicat oamenilor necesitatea acordării primului ajutor calificat şi operativ. „Obiectivul principal al acestui eveniment este promovarea culturii voluntariatului și a faptelor bune spre binele societății”, au precizat surse de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Evenimentul a culminat cu un concert cu participarea diferitor artiști autohtoni.

Potrivit Centrului republican de voluntariat, astfel de activități au loc în 93 de țări în care sunt implicate peste 2,5 milioane de persoane.

Foto: Vlad Andreev