O companie din Republica Moldova a creat un desen animat, care a devenit renumit în toată lumea. Este vorba de „Dji Death Sails” produs de echipa lui Dmitrii Voloșin de la studioul de animație „Simpals”, transmite Agora.md. Animația are în curând o jumătate de milion de vizualizări pe Youtube.com.

„Locul acțiunii era oceanul după naufragiu. Moartea nu poate înota (până ce) și de aceea ea va merge pe apă. Găseam surse de inspirație din filmele, spoturile și cărțile cu pirați. De asemenea, noi am răsfoit toată istoria piraților. Pregătirile au fost îndelungate și asiduue. Astfel, un ocean, o punte mică, în jurul căruia sunt rămășițele corabiei. Piratul care murea de sete (doar trebuia măcar cineva să supraviețuiască) și o ladă întreagă cu galbeni, care nu au nici o valoare aici și acum”, au declarat cei care au creat filmulețul.

Potrivit cartoonbrew.com, unul din personajele principale al animației este Dji, o moarte ghinionistă, care nu se comportă destul de profesionist la locul său de muncă. De această dată, Dji trebuie să ia sufletul unui pirat blocat în mijlocul oceanului, dar nu îi reușește.

Realizatorii filmulețului au recunoscut că fiecare personaj a trecut prin mai multe transformări până la rezultatul final din desenul animat.

Distribuie articolul: