Centrului de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR) a lansat Linia de Încredere pentru Femei 0800-088-08. Zilnic, sute de femei sună pentru a primi răspuns la întrebările ce ţin de domeniul sănătăţii reproductive.
Aici, doamnele sunt invitate să sune pentru a primi răspuns la întrebările ce ţin de domeniul sănătăţii reproductive. Acestea variază de la sarcina complicată şi infecţiile asociate acesteia, prevenirea (vaccinarea) cancerului de col uterin, la maladiile sexual transmisibile. De asemenea poate fi primită o consultaţie în privinţa planificării familiei, sarcinii nedorite şi contracepţiei.În cazuri dificile, operatorii sunt susţinuţi de o echipă de medici competenţi, cunoscuţi la nivel naţional cît si internaţional:
Rodica Comendant – medic – ginecolog, d.ş.m., conferenţiar universitar;
Stelian Hodorogea – medic – ginecolog, d.ş.m., conferenţiar universitar;
Irena Digol – medic – ginecolog, d.ş.m., conferenţiar universitar;

TELEFONUL DE ÎNCREDERE PENTRU FEMEI este un proiect social ce are menirea de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei privind drepturile sexual-reproductive, de a promova in rândul membrilor comunităţii Republicii Moldova conceptul avortului în siguranţă, ca fiind dreptul incontestabil al femeilor; implementarea metodelor de avort şi contracepţie recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Linia telefonică a fost lansată în cadrul CIDSR, www.sanatateafemeii.md. Centrul colaborează strâns cu catedra Obstetrică Ginecologie a USMF “Nicolae Testemiţeanu”, SCM N1, Centrul Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală al Republicii Moldova. CIDSR face parte din reţeaua Europeană de organizaţii ce activează în domeniul drepturilor şi sănătăţii sexuale şi reproductive ASTRA şi Uniunea Internaţională a Controlului de Cancer (UICC).
Dreptul la sănătatea reproductivă este un privilegiu de care trebuie să beneficieze orice FEMEIE.

Distribuie articolul: