Cercetătorii americani susțin că mamele, care muncesc cu un orar normal sunt mai sănătoase decât cele care stau acasă sau cele ce au rămas fără slujbă, anunță The Telegraph. În cadrul studiului au fost analizate 2450 de femei, care au devenit mame în perioada anilor 1978 și 1995. În rezultat, s-a constatat faptul că mamele care revin la muncă, cât mai repede posibil, după naștere, sunt cu mult mai sănătoase psihic și fizic, sunt mult mai energice și pozitive decât cele care aleg să stea mai mult timp cu odraslele lor.

Profesorul Adrian Frech a menționat pentru The Telegrapf: „Serviciul acționează pozitiv asupra psihicului și fizicului femeii care a născut. Acesta îi oferă mai multă încredere în sine, autocontrol, un scop anumit, pentru care se plătesc și bani.”

Totodată, s-a demonstrat faptul că mămicile care au rămas acasă, cu copilul, în timpul experimentului, au nevoie de mai multă atenție decât celelalte, nu au încredere în sine și nu sunt atât de sănătoase fizic.

Profesorul a mai adăugat: „Atunci când o femeie este în căutarea unei slujbe sau încearcă din toate puterile să se mențină la un serviciu, care nu-i place, toată această atmosferă are un efect negativ asupra psihicului și asupra bunăstării personale. În același timp, cele ce au rămas acasă nu ar trebui să tărăgăneze revenirea la muncă după nașterea bebelușului”.

Studiul a fost realizat de Universitatea din Akron, în colaborare cu Universitatea Statului Pennsylvania.

Distribuie articolul: