Supa cremă este soluția perfectă atunci când vrei să „ascunzi” ingredientele. Vezi mai jos cum se prepară supa cremă de conopidă, cu cartofi și smântână. Fii sigur, o vor adora cei mici, dar și cei mari!


Ingrediente: 

-1 conopidă medie

-3-4 cartofi medii cruzi, tăiați cubulețe

-1 ceapă medie tocată sau 1 fir de praz sau 3-4 fire de ceapă verde

-3 căței de usturoi

-50 g unt

-2 linguri ulei de măsline

-sare, piper

-100 ml smântână dulce sau pentru gătit

Mod de preparare:

1.Se desface conopida în bucățele și se spală bine în apă rece. Tijele se toacă cubulețe. Se curăță cartofii și se taie în cuburi. Se toacă mai mășcat și ceapa și usturoiul.

2.Într-o oală încăpătoare de supă se pune ceapa și ursturoiul împreună cu untul și uleiul. Se adaugă un praf de sare și se călesc la foc mediu până se înmoaie.

3.Se adaugă tijele și bucățelele de conopidă, dar și cartofii. Se călesc 5 minute după care se adaugă apă fierbinte. Se pune sare și piper după gust.

4.Supa se fierbe aproximativ 30 de minute după care se mixează. Se adaugă smântână la final.

Supa cremă de conopidă se poate servi cu crutoane sau cașcaval ras deasupra.

Poftă mare!

Distribuie articolul: