Îţi place supa cremă? Astăzi o pregătim, mai ales că este foarte uşor!

Ingrediente:

500 gr ciuperci

300 gr ţelină

o ceapă potrivită

3 linguri pline cu smântână

1 ou

sare, piper

Cum se prepară?

Ciupercile, ceapa și țelina, se curaţă. Apoi ciupercile se taie în patru, iar restul mărunt. Ceapa și țelina se călesc în puțin unt, în oală de supă. Adaugi ciupercile, pui 600 ml de apă, condimente și lași să fiarbă 15 minute sau până când ciupercile sunt făcute.

Strecori, păstrând zeama alături. Adaugi smântâna bătută cu ou și pasezi în blender ori cu mixerul vertical. Adaugi din zeama în care au fiert legumele până ai consistența dorită a supei, apoi mai lași 2 min pe foc, amestecând continuu.

Serviţi fierbinte, cu crutoane. Poftă bună!

Sursa: petitchef.ro

 

Distribuie articolul: