În mitologia greacă, Narcis era un tânăr îndrăgostit patologic de propria reflexie din apă. În zilele noastre, Narcis se poate numi fiecare dintre noi, cei care am devenit atât de pasionați și obsedați de selfie-uri făcute cu camere foto, telefoane mobile sau tablete și distribuite pe rețelele de socializare. În scopul conștientizării pericolului acestei obsesii fotografice, doi francezi au realizat un experiment anti-selfie, în care au fost implicați oameni reali. 

În noua interpretare a mitologiei antice cu Narcis, artiștii francezi Chloé Curé și Bertrand Lanthiez i-au convins pe participanți că admirarea îndelungată a propriilor chipuri este o practică „otrăvitoare”.

Proiectul pe care l-au conceput cei doi se numește „We are Narcisses” (Suntem niște Narciși). Acesta constat în utilizarea oglinzii, a apei și a unor difuzoare.

În timp ce participanții la experiment încercau să se privească mai mult timp în oglinda fixată în apă, suprafața apei începea să tremure, dându-le de știre actorilor reali că practica selfie-ului este periculoasă pentru imaginea de sine.

Cei doi artiști francezi le recomandă oamenilor să se privească din interior și riorulsă mai lase exte. Felul în care arătăm se pierde foarte ușor în timp…

We are Narcisses from Bertrand Lanthiez on Vimeo.

Foto: booooooom.com

Distribuie articolul: