Cuplurile care nu au copii par să se bucure de casnicii mai fericite, este concluzia unui studiu britanic recent.

Pentru multe persoane, un copil reprezintă implinirea și scopul vieții. O cercetare de amploare a specialiștilor britanici a arătat însă că nivelul fericirii se situează la cote mai înalte la cei care nu au copii, informează Telegraph.

Mai exact, persoanele căsătorite și fără copii au declarat că simt mai multă satisfacție în cuplu și că sunt mai bine puse în valoare în relație în comparație cu cele cu copii.

La cercetarea efectuată de specialiștii de la Universitatea Open au participat peste 5.000 de persoane de toate vârstele, statuturile sociale și orientările sexuale. La întrebarea legată de aprecierea calității relației lor, cei fără copii s-au declarat cei mai fericiti. Ei au declarat că își dedică mai mult timp „menținerii” relației, că vorbesc și se plimbă mai mult.

Totuși, au existat diferente între sexe atunci când participanții au fost întrebați în legatură cu fericirea din viața lor, în general. Femeile cu copii s-au declarat mai fericite în comparație cu cele fără. În schimb, bărbații cu copii par să fie puțin mai nefericiți în comparație cu cei fără.

Distribuie articolul: