Inga şi Mariana Siniţaru sunt două surori, care şi-au lansat o mică-mare afacere: fac poşete hand-made, mai exact, poşetuţe. Mici, elegante şi stilate. Aceste accesorii au cucerit întreaga Românie şi o parte de Europă. Sute de femei le poată la braţ, fericite. Puţine ştiu însă că cele două creatoare sunt basarabence! Originare din Chişinău, fetele au mers la Cluj să facă economie şi s-au stabilit acolo. “Sunt o poşetă” a fost de la început şi este în continuare proiectul nostru de suflet, unul în care amândouă punem suflet şi pasiune în fiecare etapă de creaţie.
 
Nu pot să zic că este o afacere pentru noi, ci mai degrabă un colţisor de evadare din cotidian. Un business, în mod normal, este orientat spre profit, rulaj, cash flow etc., la noi însă totul e altfel. Pentru noi, primează actul creativ, unicitatea şi noutatea. Din 2010, de când am descoperit această pasiune, am continuat şi am dezvoltat încetul cu încetul acest proiect frumos al nostru.

Am amenajat un atelier, în una din camerele apartamentului în care locuim. Lucrăm seara, după job. Atelierul cu poşetuţe este, pentru noi, un loc unde ne retragem, ne detaşăm şi ne dedicăm procesului creativ. Uităm de tot ce înseamnă stresul de la serviciu şi ne ocupăm doar de poşetuţe.

Am început activitatea cu o maşină de cusut împrumutată, care se numea “Nicoleta”. Aici trebuie să zic că dacă nu am fi primit această maşină, ca să încercăm şi noi să vedem ce înseamnă să coşi o poşetă, poate că nu am fi avut curajul să începem.

 


Eu şi Inga lucrăm împreună, mai tot timpul. Împărţim activităţile astfel încât fiecare să se concentreze asupra operaţiunilor care ni se potrivesc mai bine şi la care avem mai multă îndemânare. Nu putem lucra separat, pentru că prin ceea ce face una, o completează pe cealaltă.

Faptul că lucrăm împreună a fost şi cred că va fi şi în continuare un element de bază în menţinerea şi dezvoltarea acestui frumos proiect. Ne completăm reciproc ideile, împărţim sarcinile, ne încurajăm una pe alta când este cazul şi, desigur, este mult mai plăcut să împarţi bucuria unei reuşite cu cineva, care a contribuit activ.

 

De multe ori, un model nou creat îţi poate aduce atâta satisfacţie şi împlinire, încât, să te umple de energie pozitivă pentru o saptămână întreagă. Tot aşa, un feedback pozitiv din partea unei cliente, îţi poate da un elan nebănuit.

Am avut şi cliente din Moldova, care au fost la fel de mulţumite de modelele noastre, ca şi fetele din România. Oricum, eu personal, nu cred că exista o diferenţă foarte mare, atunci când vine vorba de a aprecia un lucru bine făcut, cu bun gust şi, mai ales, unicat!

Distribuie articolul: