De multe ori suntem captivi ai gândurilor noastre care rulează non-stop în subconștientul nostru și ne clădesc încet dar sigur realitatea de zi cu zi. Da, suntem sceptici, suntem prudenți, suntem Toma necredinciosul, dar oare la ce ne folosește? Ne bazăm judecată pe un mănunchi de credințe împlântate de unii și alții și le luăm că adevăruri supreme și de multe ori nu le mai punem la îndoială toată viață. Unde este scepticismul nostru acum?

Poți alege să îți păstrezi credințele limitative care s-au format aleator în viață ta de-a lungul timpului sau poți alege acele credințe potrivite pentru ține, acele gânduri care îți sunt de folos.

Dacă simți că îți sunt potrivite, în fiecare dimineață trezește-te cu aceste gânduri:

Da, eu pot – Știu că tata nu poate, mamă nu poate, prietenii nu pot și în general societatea nu poate dar EU POT. În fiecare dimineață, nu stă să analizezi prea mult pro și contra ce vrei să realizezi, lasă aceste detalii pe mai târziu. Acum, tot ce ai în gând și în inimă este: DA, EU POT!

Azi mai pun o cărămidă… la construcția visului meu. Încet, constant, bun … așa îți împlinești visele, așa ajungi la stilul de viață pe care ți-l dorești. Răbdarea și perseverență sunt două dintre cele mai înalte calități umane și esențiale pentru atingerea oricărui vis.

Fericirea este aici și acum – O lecție pe care de mult mă chinui să o asimilez deși în mod involuntar am trăit-o de când mă știu. Fericirea nu trebuie amânată pentru acel moment când vei atinge cutare obiectiv, vei scăpa de nu știu ce provocare, se vor alinia nu știu ce planete. Nu, fericirea este aici și acum sau nu mai este deloc.

Nu este rezonabil să crezi că poți fii fericit tot timpul. Încearcă să stai dezbrăcat în frig câteva minute și să fii fericit în acest timp și vei vedea limitările fericirii tale. Dar îți este mult mai de folos să cauți constant motive de fericire decât motive pentru care să nu fi fericit.

Sunt fericit aici și acum. Pe lângă faptul că acest gând îți va da o stare de bine la începutul zilei, îți va alimenta toată ziua cu energie pe care să o folosești în atingerea visurilor tale.

Azi mă manifest cu toată forță… și din toată inimă mea. De prea multe ori suntem altcineva decât suntem cu adevărat. De prea multe ori trăim, spunem și facem lucruri pe care nu le dorim și asta ne consumă energia și ne face să ne pierdem bucuria de a trăi.

Pornește cu gândul de a fi tu astăzi, tu cel autentic, acela pe care de multe ori îl ascunzi de lume, din teamă de a nu fi judecat. Nu te mai ascunde. Lumea are nevoie de ține, cel adevărat nu de vreo masca de-a ta. De măști e plină lumea, de oameni autentici mai puțin.

Dumnezeu este cu mine… și în mine. Un gând care mie personal îmi da o putere incredibilă de a-mi porni ziua cu încredere și calm. Știu că nu sunt singur pe drumul vieții mele, că sunt ghidat și protejat de o forță mai mare decât mine. Știu că tot ce mi se întâmplă este spre binele meu chiar dacă poate nu înțeleg în acest moment motivele din spate.

Și mai este un lucru, vorba lui Dan Puric: „Câtă vreme stai în genunchi în față lui Dumnezeu, poți să stai drept în față lumii”. Gândurile cu care te trezești în fiecare dimineață îți influențează întreagă zi. Aceste gânduri îți ghidează din umbră atitudinea și acțiunile pe durată întregii zile.

SURSA