Trasnspirația în exces sau hiperhidroza este o afecțiune care afectează o bună parte din populație. Și cum unei femei nu-i stă deloc bine atunci când are subrațul ud și urât mirositor, trebuie găsite soluții. De unde survine aceasă afecțiune, dar și cum se poate trata, află în continuare.

În mod normal, oamenii transpiră mult la temperaturi ridicate, activitate fizică sporită sau stres. Dar, fie că este vorba de subraț, palme, piept sa tălpi, excesul de transpirație iese mereu la suprafață și distruge reputația oricărei femei.

Factorii care provoacă transpirația excesivă se referă la transmitere genetică sau la afecțiuni secundare. De cele mai multe ori, hiperhidroza semnalizează afecțiuni ale sistemului endocrin sau ale sistemului nervos. Pe lângă asta, tebuie să adăugăm că oamenii cu obezitate transpiră mult mai intens decât cei cu greutate corporală normală, pentru că au o ”suprafață” mai mare. Un alt indiciu al hiperhidrozei este disfuncția hormonală sau trecerea către menopauză.

Cum identificăm hiperhidroza? E de ajuns să atingem palma unei persoane, ca să ne dăm seama că umeditatea ei trădează anume excesul de transpirație. Un alt indicator clar este urma vizibilă, lăsată de transpirație pe haine, dar și mirosul înțepător al acesteia.

Ce discomfort creează excesul de transpirație? Pe lângă faptul că e absolut incomodă, transpirația miroase, deoarece conține, împreună cu sărurile – toxine, minerale, dar și alte substanțe. Întrucât ”mediul” este lichid, în locurile în care transpirăm cel mai mult, se dezvoltă cele mai multe bacterii, care aduc cu sine cele mai diverse mirosuri. Pe lângă miros și aspect inestetic, transpirația în exces mai cauzează și iritații ale pielii, extrem de periculoase pentru pielea sensibilă de la subraț.

Cum se tratează? Primul pas indicat în cazul transpirației excesive este consultarea unui dermatolog profesionist. Numai acesta va constata dacă proveniența transpirației e de origine dermatologică sau trebuie consultată de alți medici (neuropatolog, endocrinolog sau chiar ginecolog). Dermatologul poate recomanda un antiperspirant special doar în cazul în care straturile externe de piele nu sunt lezate.

Oricât ar părea de straniu, în prezent, cea mai eficientă armă contra hiperhidrozei este chiar botoxul, care, odată injectat, este în stare să reducă simțitor cantitatea de transpirație. În funcție de calitatea substanței, aceasta este eficientă pentru o perioadă de circa 8-9 luni.

Pentru a preveni transpirația și a evita infecțiile, specialiștii recomandă alegerea hainelor comode, din țesături naturale și respectarea strictă a regulilor de igienă.

Foto: www.fashionavecpassion.comwww.rawstory.comwww.beautyjunkees.comwww.skinlight.ro

Citește și : 

10 remedii naturale care te scapă de mirosul transpirației de la picioare!

Distribuie articolul: