Un pahar de suc de roșii pe zi ține cancerul de sân la distanță. Femeile care mănâncă multe roșii își cresc nivelul unui hormon care protejează împotriva bolii.

 

„Avantajele consumării unei cantități mari de roșii și a produselor pe bază de roșii chiar și pentru o perioadă scurtă de timp au fost clar evidențiate de studiile noastre”, spun cercetătorii americani.

De exemplu, un pahar de suc de roșii pe zi poate conține cantitatea ideală de licopen, substanța „vinovată” de beneficiile uimitoare. Licopenul dă culoarea roșie tomatelor și cercetătorii susțin că ține la distanță și cancerul de prostată, scrie doctorulzilei.ro.

Cei cărora nu le place sucul de roșii pot încerca supa de roșii sau sosul de roșii. Cercetătorii de la Universitatea Rutgers au măsurat nivelul hormonilor unor femei de peste 55 de ani înainte și după ce au mâncat roșii timp de 10 săptămâni.

Cantitatea de licopen conținută de un pahar de suc de tomate a crescut nivelul adiponectinei cu 9%, potrivit Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Distribuie articolul: