Hillary Clinton şi-a anunţat duminică pe site-ul de campanie HillaryClinton.com, candidatura la preşedinţia Statelor Unite, punând astfel capăt unei perioade de doi ani de speculaţii şi dezminţiri, prin mesajul „candidez la preşedinţie”, relatează The Guardian, potrivit mediafax.ro

Pe site, care tocmai a fost lansat, este postat primul mesaj de campanie al fostului secretar de Stat american.

Mesajul se adresează clasei mijlocii – tema predilectă atât a candidaţilor republicani, cât şi democraţi – şi rezonează cu mesajul consilierului lui Barack Obama John Podesta de a „face clasa de mijloc să însemne ceva din nou”.

„Americanii şi-au croit drum înapoi de la perioada economică dificilă, dar drumul este în continuare în favoarea celor din vârf. Americanii obişnuiţi au nevoie de un campion, iar eu vreau să fiu acel campion”, se arată în mesaj, „pentru ca voi să faceţi mai mult decât să vă descurcaţi. Puteţi avansa şi rămâne în frunte. Pentru că, atunci când familiile sunt puternice, America este puternică”.

„Aşa că plec la drum pentru a vă câştiga votul, deoarece a sosit vremea voastră. Iar eu sper că îmi veţi fi alături”, afirmă Hillary Clinton în acest prim mesaj de campanie.

Chelea Clinton, fiica sa, afirmă într-un mesaj postat pe Twitter, „sunt foarte mândră de tine, mamă”.

De asemenea John Podesta se declară, tot într-un mesaj postat pe Twitter, „mândru să fie preşedintele campaniei” lui Hillary Clinton.

Spre deosebire de potențialii săi rivali din 2016 – Jeb Bush, Scott Walker, Marco Rubio sau Rand Paul – fosta prima doamnă și secretar de stat este cunoscută în toată lumea.

O privire peste sondajele din ultimii 22 de ani, arată că Hillary Clinton s-a bucurat de două mari vârfuri de popularitate, în două momente foarte diferite din viața ei – episodul cu Monica Lewinsky și atunci când a devenit secretar de stat.

Ca majoritatea primelor doamne, Hillary Clinton a ajuns la Casa Albă, drept o soție plăcută de public (16% dintre americani o priveau într-un mod negativ, în timp ce 57% o placeau).

Acum lucrurile stau ceva mai slăbuț. Ultimul sondaj NBC News/Wall Street Journal o arăta cu 44% voturi pozitive, în timp ce 36% nu o susțineau.

Însă chiar dacă pentru ea, față de cifrele din trecut, acestea nu sunt foarte bune, ele sunt mai mari decât ale oricărui individ inclus în acest top al popularității, mai puțin cele obținute de soțul său Bill Clinton sau de cele ale lui Papa Francisc.

În urma sa au fost personalități ca Elizaberh Warren, Janet Yellen, Barack Obama, Scott Walker sau George W. Bush.

Republicanul care speră să fie principalul ei contracandidat este Jeb Bush. În curând, vom afla cum demarează campania acestei femei puternice, vom sta cu ochii pe ea, poate va avea și America un președinte – doamnă!

Distribuie articolul: