Femeile care lucrează în condiţii de stres îşi găsesc mai greu parteneri deoarece nivelul ridicat de hormon de stres le face să pară mai puţin atrăgătoare, susţine un nou studiu. Studii anterioare, realizate pe bărbaţi, au scos la iveală faptul că aceştia, deasemenea, sunt consideraţi mai atrăgători atunci când au un nivel scăzut de stres şi un sistem imunitar puternic. Cercetătorii au descoperi că bărbaţii le cataloghează pe femeile care au niveluri ridicate de cortizol ca având chipuri mai puţin atrăgătoare. Specialiştii consideră că acest fenomen apare ca urmare a faptului că faţa umană trimite semnale puternice referitoare la sănătate şi fertilitate, în timp ce persoanele stresate au, în general, probleme de sănătate, anunță Descoperă.ro cu referire la Telegraph.

„Acest lucru ar fi confirmat de multe studii realizate pe oameni care au indicat că stresul are un impact negativ puternic asupra sănătăţii şi inclusiv asupra sistemului imunitar. O explicaţie alternativă ar fi aceea că potenţialul reproducător este semnalat de cât de atrăgător este chipul femeii (mediat parţial de hormonii de stres)”, a explicat dr. Markus Rantala, biolog la Universitatea din Turku, Finlanda, coordonatorul studiului.

 

 

Cortizolul este un hormon produs de corpul uman atunci când este supus stresului. El are mai multe roluri asupra corpului, printre care şi acela de a suprima sistemul imunitar şi de a ajuta metabolismul. De asemenea, specialiştii de la Universitatea din Turku au observat şi că femeile considerate mai atrăgătoare aveau un nivel „ideal” de grăsime, nici prea multă, nici prea puţină.

Dacă şi alte studii vor confirma că nivelul înalt de stres îi face pe oameni să pară mai puţin atrăgători, atunci vestea pare să îi afecteeze mai mult pe bărbaţi deoarece o cercetare publicată acum trei ani sublinia faptul că nivelul de cortizol al bărbaţilor creşte atunci când aceştia se află în compania femeilor frumoase.

Sursa: Descopera.ro 

Distribuie articolul: