Odată cu emanciparea femeilor, tot mai multe sarcini cad pe seama lor. Chiar dacă se crede că femeia secolului XXI vrea să fie independentă şi să facă o carieră de success, un studiu recent realizat de BusinessNews Daily dă peste cap credinţele de până acum de pe piaţa muncii.
Se pare că femeile de azi nu mai vor carieră şi sunt conştiente de faptul că o carieră de succes înseamnă sacrificarea altor aspecte ale vieţii. Studiul a fost realizat de o companie de PR din Marea Britanie şi, potrivit cifrelor date publicităţii, doar 15% dintre femeile chestionate, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, îşi doresc o funcţie executivă într-o companie multinaţională.

Motivul? Nu mai vor să accepte presiunea care se pune pe umerii femeilor-lider. Nu mai puţin de 90% dintre femeile chestionate consideră că femeile aflate în funcţii de top-management sunt obligate să facă mai multe sacrificii în ceea ce priveşte viaţa de familie decât bărbaţii care ocupă poziţii similare.

Asta nu înseamnă că tinerele din ziua de azi nu sunt la fel de ambiţioase. Potrivit specialiştilor pe piaţa muncii, femeile secolului XXI au alte criterii după care işi aleg job-urile. Mai exact, ele caută flexibilitate. “Companiile trebuie să-şi reevalueze strategiile de resurse umane dacă nu vor sa piardă o parte din femeile creative care ar putea face multe lucruri în interiorul acestora. Femeile vor să îşi facă meseria, însă fără a fi constrânse să sacrifice familia în favoarea carierei. Semnalul este clar că nu se mai poate face business aşa cum se făcea până acum”, a declarat Barby Siegel, CEO al companiei Zeno Group, firma care a realizat sondajul.

Specialiştii spun că, totuşi, femeile CEO nu vor dispărea din peisajul forţei de muncă în următorii ani. Sunt suficiente femei care sunt dispuse să ia în serios această funcţie. “Cu toate acestea, semnalul este că tinerii nu vor mai accepta structurile corporatiste tradiţionale, cu stresul şi presiunile ce decurg de aici. Atât femeile (cât şi bărbaţii) nu mai sunt doritori să-şi sacrifice fericirea şi viaţa personală pentru a excela la locul de muncă”, declarat Carrie Murphy, de la The Grindstone.com.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: