În timp ce stresul cronic poate fi periculos, studiile arătă că unele crize de stres pe un termen scurt ar putea fi de fapt benefice pentru organismul nostru.

Creativitatea: Potrivit experților, stresul are multe avantaje. Acesta poate fi de ajutor atunci când vine vorba de creativitate, deoarece în cazul în care mintea noastră este relaxată nu avem nevoie de un motiv pentru a vedea lucrurile diferit. Dar, atunci când suntem stresați avem o mulțime de gânduri și astfel devenim mai creativi.

Sistemul imunitar: Stresul de scurtă durată poate stimula imunitatea noastră având capacitatea să îmbunătățească apărarea organismului nostru impotriva infecţiilor, traumelor, cum ar fi mușcăturile și zgârieturi.
Sanatatea creierului: Stresul pe termen scurt, menține creierul sănătos – stimularea creierului provocat în timpul unui răspuns de stres poate ajuta la apărarea împotriva demenţei.

Fitness: Stresul poate fi de ajutor în menținerea formei. Stresul şi fitness-ul se potrivesc la fel de bine, deoarece cele mai multe exerciții, cum ar fi rularea, ridicarea de greutăți, mersul cu bicicleta sau ciclism sunt toate formele de presiune asupra corpului.
Studiile au arătat că exercițiile fizice pot fi foarte eficiente în reducerea oboselii, îmbunătățirea funcției cognitive de ansamblu. Exercitiile regulate, de asemenea, reduc nivelul de cortizol (hormoni de stres).

Vindecarea: Cercetările recente au relevat o legătură între stres pe termen scurt înainte de o intervenție chirurgicală sau medicală și un mod benefic de proces rapid în vindecarea rănilor.

sursa: zeenews.com

Distribuie articolul: