Minuni de Crăciun sau cum artă oraşele lumii în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Deja a devenit o tradiţie ca în fiecare an, în ajun de Crăciun, să vă aducem în case o parte din cele mai frumoase imagini de Crăciun, colectate, din lume.Primul articol este dedicat oraşului cu cel mai vechi târg de Crăciun- Strasbourg, Franţa.

Revista PentruEA te încurajează să ne trimiţi poze din oraşul tău din ţară sau de peste hotare ([email protected]), iar noi le vom publica pentru a bucura privirea, dar şi sufletul cu fotografiile de sărbătoare.

Nu veţi găsi aici fotografii de zi, fiindcă anume noaptea, Strasbourgul învie. Zeci de turişti au venit în weekend pentru a se delecta cu Piața de Crăciun- Christkindelsmärik (Piața copilului Iisus)

piata

Sunt cca.12 Târguri de Crăciun în oraș: Christkindelsmärik, cea mai veche Piață de Crăciun din Franța, o găsești în Place Broglie. De altfel, e și cea mai mare piață, cu 100 de căsuțe din lemn.

b

 

jbj

 

jj

 

mbnj

 

jjv

 

Bradul împodobit, din Place Kleber, este cel mai mare din Europa. Abia după lăsarea serii, ]n Strasbourg, poţi vedea cu adevărat un oraş al luminii. Străzile se transformă într-o poveste, iar aromele trezesc amintiri din copilărie.

 

kljln

mnm

 

jgf

 

nbnv

 

vvk

Distribuie articolul: