Unele gospodine s-au obișnuit să spele geamurile, la exterior, de cel mult 1-2 ori pe an, pentru că unele suprafețe sunt mai puțin accesibile. Vă prezentăm o serie de șiretlicuri care vă vor ajuta să obțineți geamuri curate, economisind timp, bani și energie.

Alege corect timpul în care speli geamurile

Nu se recomandă să le spălăm pe timp foarte însorit, atunci când razele solare străbat direct sticla. În aceste cazuri, soluțiile de curățat se evaporează foarte repede, lăsând în urma lor urme greu de șters. În timpul curățării geamurilor din bucătărie, nu se recomandă utilizarea aragazului sau a rolei. Din cauza aburilor, sticla va transpira și va face zadarnică spălarea geamurilor.

Pregătește tot de ce ai nevoie

Pentru geamurile exterioare, este nevoie să ai la îndemână un obiect, lungimea căruia să-ți permită să lași curate chiar și cele mai îndepărtate suprafețe. Este important să ai la îndemână, pe lângă soluția de curățat, și câteva șervețele din micro-fibre.

Ramele – în primul rând!

Pentru ramele din metal sau cele de lemn, este de ajuns să folosești apă curată, fără nicio soluție. În cazul petelor, se recomandă doar utilizarea unei soluții cu apă și săpun. Soluțiile abrazive sunt contraindicate. După ce ai spălat pervazul și ramele geamurilor, este recomandat să le ștergi, imediat, cu o cârpă uscată, din bumbac.

Ordinea curățării

După ce ai spălat ramele ferestrei, este indicat să speli, mai întâi, suprafața interioară a geamului, apoi cea exterioară. Asta îți va permite să eviți curățarea repetată a sticlei.

Modalități de spălare/curățare

– Substanțele chimice: Sunt la îndemâna oricui și se potrivesc pentru orice suprafață din sticlă. Este important doar să eviți amestecarea câtorva soluții de curățat geamuri;

– Soluția din apă și săpun: Este o alegere mai inofensivă. Important este ca, după spălarea geamului cu apă și săpun, să mai ștergi o dată geamul cu o cârpă muiată în apă curată. Chiar dacă pare straniu, trucul curățării geamului cu ziare funcționează și în prezent. În cazul urmelor care rămân pe suprafața sticlei, textura ziarului va ajuta să ”șlefuiești” bine suprafața geamului.

– Soluție din apă rece și amidion din cartofi: O lingură de amidon, la un litru de apă. Această soluție contribuie la o strălucire de invidiat.

– Soluție din apă și amoniac: 2 lingurițe de amoniac, la un litru de apă, te vor ajuta să obții aceeași strălucire. Amoniacul poate fi înlocuit și cu oțet de masă.

– Soluție din apă și praf de dinți sau de cretă. Trebuie să dizolvi aceste substanțe în apă curată și să lași soluția să acționeze pe suprafața geamului. După aeastă procedură, suprafețele trebuie ”clătite” cu apă curată.

Tehnica spălării

Se recomandă să faci mai întâi mișcări verticale de ștergere, și apoi orizontale.

Foto: www.diylife.com, perthhomecleaners.com.au, www.statewidewindowcleaning.com, www.superiorwash.net, www.aglassact.net, www.levnyuklid-praha.cz, www.pitchengine.com

Distribuie articolul: