Ţinutele clasice şi rafinate ale Prinţesei de Monaco, buclele sale blonde şi machiajul simplu sunt astăzi la fel de apreciate de femei ca în urmă cu 60 de ani, potrivit unui sondaj. Printre obiectele vestimentare ce definesc ţinutele clasice şi foarte feminine ale Prinţesei de Monaco se numără fusta creion, tocurile nu foarte înalte şi costumul cu sacou şi fustă. Manichiura franţuzească este preferată ojelor în culori puternice, iar machiajul natural celui strident. Cele mai noi tendinţe în modă nu sunt şi cele mai populare printre femei. Stilul vestimentar creat de Prinţesa Grace Kelly în anii ‘50 este astăzi cel mai apreciat şi cel mai des imitat de femeile obişnuite, după cum se arată într-un sondaj realizat de Superdrug, un important lanţ de magazine cu produse cosmetice şi farmaceutice din Marea Britanie, şi publicat în cotidianul Daily Express.

„Femeile se simt mai încrezătoare în ţinute elegante, sobre şi cu un machiaj aplicat perfect”, a declarat Sara Wolverson, reprezentantul magazinelor Superdrug. Şi buclele blonde ale Prinţesei Grace Kelly sunt un exemplu de frumuseţe şi de eleganţă pentru femeile zilelor noastre. 43% dintre cele intervievate au spus că preferă machiajul natural. Totuşi, 60% din femei au declarat că nu se simt bine dacă nu sunt fardate deloc.

 

„Femeile moderne ştiu ce vor în materie de machiaje şi de vestimentaţie. Este fascinant faptul că ele «devorează» revistele de modă şi de frumuseţe, dar sondajul demonstrează că stilul clasic va câştiga întotdeauna”, a mai spus Sara Wolverson pentru sursa citată.

Stilul său inspiră creatorii de modă
Ţinutele rafinate ale actriţei devenită Prinţesă de Monaco după căsătoria cu Prinţul Rainier al III-lea (în 1956) sunt o sursă de inspiraţie şi pentru marile case de modă. Anul acesta, în prezentările lor s-au regăsit multe dintre elementele care definesc stilul Prinţesei de Monaco: liniile simple, culorile pastelate şi materialele fine, precum mătasea şi dantela. La modă sunt şi volanele aplicate pe fuste creion, pe rochii sau pe sacouri, care încep din talie (numite peplum) şi care erau purtate de celebra actriţă. Ele evidenţiază talia şi dau o notă de feminitate.

 

„Prinţesei Grace Kelly îi plăceau foarte mult accesoriile: eşarfe, pălării, genţi elegante şi mănuşi. În garderoba ei se mai găseau pantalonii capri (n. r. – pantalonii „trei sferturi”) şi bluzele pe umeri. Stilul acesta va reveni mereu în modă”, spune creatoarea de modă Irina Schrotter. O dovadă că are o influenţă importantă în modă este faptul că o mare parte din garderoba sa este expusă în muzee. „Victoria and Albert Museum” din Londra găzduieşte cele mai multe obiecte vestimentare ale Prinţesei de Monaco. Printre creatorii preferaţi ai acesteia s-au numărat Christian Dior, Balenciaga, Givenchy şi Yves Saint Laurent.

Ce vedete imită eleganţa Prinţesei de Monaco
Printre celebrităţile care au adoptat linia vestimentară a Prinţesei de Monaco de-a lungul timpului se numără Katherine Heigl, Jennifer Aniston, Anne Hathaway (foto), Holly Willoughby, Heidi Klum şi Kimberley Walsh. Nicole Kidman, care va interpreta rolul lui Grace Kelly în pelicula „Grace de Monaco”, a fost fotografiată recent într-o rochie care imită acelaşi stil rafinat.

Sursa: Historia.ro 

Distribuie articolul: