Femeia are o mulțime de sarcini de rezolvat pe parcursul unei zile. Acasă este super mamă și gospodină, la muncă vânzătoare sau cercetător științific, în sala de forță - campioană. În același timp, există dorința de a nu uita de sine. Schimbarea frecventă a stiliștilor, a coafurii, machiajului și a altor detalii poate duce la o „pierdere a identității”. La o anumită vârstă, femeia se poate pomeni în situația când nu mai știe cine este ea de fapt. Și atunci, Margarita Sudaricova, pe mâinile căreia am ajuns și eu, recomandă un exercițiu de frumusețe.

„Așadar, așezați-vă în fața oglinzii cu fața nemachiată, așa cum v-a făcut mama. Desigur, chipul nu mai arată ca la 15 ani, dar ați rămas fără acneea adolescentină, ceea ce deja este bine. De aceea, întâi de toate vom folosi niște tehnici de înviorare.”

Vom folosi crema cu marcajul „CC”, care controlează culoarea. Această cremă va îndepărta roșeața sau nuanța gălbuie a tenului. Este soluția perfectă atunci când vrem să obținem un machiaj cât mai natural.

Vom folosi crema cu marcajul „BB”, care ne va ajuta să acoperim cu delicatețe iritațiile. Apoi, aplicăm ușurel fond de ten, care ne va ajuta să obținem o culoare mai caldă a tenului, sau dimpotrivă, nuanțe mai reci.

Citește și: Cum se descifrează marcajele BB, CC, DD și PP de pe ambalajele cremelor?

Folosirea frecventă a cremei cu marcajul „PP” va face pielea mai netedă, va minimaliza porii și poate servi drept bază pentru machiaj.

Dacă după aplicarea tehnicilor descrise mai sus, pielea a rămas palidă, fardurile de obraz vor soluționa problema până la capăt. Le aplicăm pe pomeți, dar avem grijă și de centrul frunții, de pleoape, marginile bărbiei, atingem ușurel cu farduri chiar și vârful nasului. Culorile fardurilor nu trebuie să fie foarte aprinse.

Acum că „pânza” este pregătită, trecem la detalii:

Sprâncenele prea subțiri, la fel ca cele prea groase tatuate, nu redau noblețe chipului. Nimic nu conferă mai multă frumusețe decât sprâncele „neatinse, nepensate”. Avem grijă să înlăturăm firele în plus și să le conturăm pe cele „lipsă”.

Ochii. Putem opta pentru un machiaj cât mai natural, conturând doar liniile în colțul pleoapelor, astfel „ridicându-le” vizual. Aplicăm în mod obligatoriu rimelul, mai puțin pe genele de jos.

Buzele. Folosim neapărat un creion pentru contur, ridicând colțurile și retușând buzele în partea centrală. Trecem cu un șervețel peste ruj și pudrăm ușurel ca să obținem un efect natural.

În ceea ce privește părul, Margarita Sudaricova spune că firele sure sunt un indicator al sine-încrederii femeii. Vorbesc despre maturitate, despre siguranță și despre pregătirea femeii de a intra într-un nou rol- spre exemplu în cel de bunică.

Stilistă, dar în principal machieuză de teatru și cinema, Margarita Sudaricova recomandă totuși „joaca” uneori. Femeia poate îmbrăca orice rol își dorește ea.

ANNA-9033

Foto: Roman Friptuleac

Pe mine, Margarita Sudaricova și machieuza de teatru Ecaterina Petkova, m-au readus la „origini”, la ia tradițională. În același timp, stilista a ținut să împletească tradiția cu modernul, așa că bijuteriile și coafura aparent simplă, dar îndrăzneață, au completat imaginea. Prin această imagine, Margarita a dus frumusețea portului național tocmai în țările baltice, acolo unde apare revista dedicată frumuseții, „Kosmetik Baltikum Professional”, în care am apărut și eu.

Foto: Roman Friptuleac

Citește și:  O moldoveancă are o carieră de vis la Moscova. Face machiaj TV, de teatru și film