Bananele roșii, numite și Red Dacca, sunt o varietate de banane cu coaja violet-bordo. Sunt mai scurte decât bananele galbele, obișnuite și au un gust foarte specfic.

Ciorchinii bananelor Red Dacca sunt atât de viguroși, încât pot produce până la 100 de fructe.

Pulpa bananelor roșii este mai moale și mai cremoasă decât cea a bananelor roșii, este de culoare roz și are aromă de căpșune.

Miezul acestui fruct tropical conține o cantitate mare de beta-caroten și de vitamina C. De asemenea, conține 3 zaharuri naturale: zaharoza, glucoză și fructoză, ceea ce înseamnă că bananele roșii, la fel ca și bananele obșnuite sau ciocolata, declanșează eliminarea ”hormonului fericirii”, în organism.

Bananele roșii sunt favoritele locuitorilor din America Centrală, dar au început să fie exportate de către Costa Rica, în toate țările lumii , inclusiv în Republica Moldova.

Atunci când alegeți banane roșii, fiți atenți la crăpăturile care pot fi identificate pe suprafața coajei. Cele mai bune banane roșii sunt cele care au coaja culoare bordo închisă.

Dacă le cumpărați verzi, trebuie să le lăsați la temperatura camerei, pentru câteva zile.

Trebuie să fiți atenți, totuși, pentru că aceste banane elimină gazul numit etilenă, care este toxic pentru fructele care sunt în preajmă.

Surse foto: www.dphotographer.co.uk, www.bloggang.com, commons.wikimedia.org, www.healthyfoodhouse.com,answers.yahoo.com

Distribuie articolul: