Acest desert delicios, care se topește în gură, își trage rădăcinile din vremuri îndepărtate. Despre cum a evoluat acest desert în timp, până la vremurile noastre, aflați în textul care urmează.

Desertul macarons este creat pe bază de bezea dulce, din ouă, zahăr pudră, zahăr tos, pudră de migdale și coloranți alimentari, mai este numit și Luxemburgerli. Este un sandwich de desert, iar numele de ”macarons” provine din italianul ”Maccarone” sau ”Maccherone”, care înseamnă ”bezea italiană”.

Macarons, în mare parte, este considerat un produs de cofetărie francez: enciclopedia Larousse Gastronomique susține că primele macarons au fost pregătite în anul 791, la o mănăstire de lângă Cormery.

În Franța, există o varietate largă de astfel de delicii: Macarons d’ Amiens, Macarons Montmorillon, Les Soeurs macarons etc.

Macarons d’ Amiens:

Macarons Montmorillon:

Les Soeurs macarons:

La Paris, deja de peste 150 de ani există o rețea de patiserii Ladurée, specializată în vânzări de delicii macarons.

Rețeta a fost împrumutată, ulterior, și de italieni. În 1533, Caterina de Medici a adus rețeta cu sine în Italia, cu ocazia nunții sale cu Henric al II-lea al Franței.

     

În Elveția, biscuiții Luxemburgerli sunt mai mici și mai ușori decât macarons obișnuiți. Se spune că sunt mai ușori, pentru că sunt mai aerați pe interior. Au și un termen scurt de valabilitate: de la 3, până la 5 zile.

Inventatorul biscuiților Luxemburgerli a fost cofetarul Camille Studer, care a adus rețeta într-o cofetărie din Luxemburg, în 1957.

Macarons sunt populari și în Coreea de Sud, acolo se pronunță ”ma – ka – rong” și conțin praf din frunze de ceai verde.

Și în Japonia există numele desertului ”Makaron” – un biscuit făcut din făină de arahide și migdale, fiind și aromat.

Urmăriți, în continuare, un film video care ilustrează secretele preparării biscuiților  macarons, în Franța:

Surse foto: mavilleenligne.wordpress.com, cc-cuisine.blogspot.com, southkoreanfood.tumblr.com, www.mespetitsbonheurs.com, www.citedelecrit.fr,simplymarlena.com, www.marriageandglamour.com, www.lexpress.fr, www.flickr.com, luxemburgerli.com, townandcooking.com, www.vancitybuzz.com

Distribuie articolul: