De când este însărcinată, Stela Popa-Dungaciu radiază de fericire și pozitivism. Îi place să admire copiii talentați și haioși, căci, spune ea, o predispun la bine și vrea ca bebelușul ei să se inspire de la dânșii. Prezentatoarea știrilor de la Jurnal TV a acceptat provocarea unei sesiuni foto, în care flăcăul Dungaciu a fost vedeta, de acolo, din burtică.

Stela, spune-mi când ai aflat că ești însărcinată și cum te-a găsit această veste?

Undeva între Lisabona și București, trecând prin Sevilla (zâmbește)… M-a găsit atunci când mi-am dorit cel mai mult și când așteptam cu bucurie vestea cea mare. Dumnezeu ne-a dat acest prunc în cel mai potrivit moment al vieții. Este un copil așteptat cu mare drag de noi și de familiile noastre. Mai ales că este primul nepot de o parte și de alta.

Este o sarcină planificată sau te-ai lăsat în voia sorții și a Domnului?

Nu cred în noțiunea de „sarcină planificată” și, sincer, nu îmi sună deloc bine. Nu am forțat niciodată mâna destinului, ci, dimpotrivă, am mulțumit Domnului pentru tot ceea ce am. Acum sunt o femeie pe deplin formată și echilibrată. Singurul lucru pe care mi-l doresc în acest moment este să am o familie sănătoasă și fericită, în rest nu planific nimic… Poate, în timp, o surioară (zâmbește).

Cum s-a schimbat viața ta, regimul, activitățile de când ești gravidă?

Exceptând faptul că am renunțat la sport, nu prea s-a schimbat. S-a schimbat însă ceva în sufletul meu. Ceva care nu se explică, ci se trăiește. Un ceva de care, probabil, au nevoie mai toate femeile și pe care doar cele care au trăit această experiență îl pot simți și înțelege.

Cum te informezi despre sarcină, naștere, creșterea copilului?

Cred că am citit tot internetul până acum. Glumesc, deși pe undeva este o parte de adevăr. Nu trece nicio zi fără să „răsfoiesc” internetul și să vreau să aflu ceva nou despre mămici și pici. Cumnata și nașa mea, medic de profesie, este „consilierul” meu principal. Pe lângă asta am, mai nou, o mică bibliotecă despre copii și sarcină. În ultima perioadă, cadourile de la șoțul meu vin la pachet cu câte o carte despre și pentru graviduțe. Pe lângă asta, trebuie să mărturisesc că am revenit și în lumea poveștilor. Poate suna ciudat pentru cineva din afară, dar mă strădui aproape în fiecare seară să îi citesc bebe-ului nostru câte o poveste. Și să nu crezi că nu mă ascultă! Uneori, după o rundă de zbenguieli prin burtica mamei, o poveste este chiar indicată. Ne liniștim amândoi.

Spuneai că vei naște în România, alegerea s-a făcut din considerentul calității serviciilor medicale?

Nu neapărat. Era însă de la sine înțeles. Nu vreau să politizez problema. În plus, față de motivele personale, a contat că acolo e, totuși, UE…

Soțul tău te va asista la travaliu, naștere?

L-am scutit de asta.

Ce calități ți-ai dori să-ți moștenească fiul? Dar de-ale soțului tău?

L-am văzut la ecografie și arată perfect. Așa cum mi l-am imaginat. Cât despre viitor, Dumnezeu știe…

Cât de repede planifici să te întorci pe ecrane și cu cine va sta micuțul cât vei fi la TV?

Nu planific deocamdată nimic. Vreau să trec mai întâi hopul cel mare după care mai vedem. Am un principiu simplu, de care aminteam și mai sus: nu forțez niciodată mâna destinului… Cred în mine și sunt sigură că experiența de mamă îmi va da și mai multă putere.

Distribuie articolul: