Acum artistul se află în România, unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale – medicii bucureşteni vor încerca să-i salveze piciorul stâng. De opt ani, de când a fost diagnosticat cu diabet zaharat, maestrul Ştefan Petrache e dependent de insulină şi de tratamentul medicamentos prescris de medici. Dar se pare că acestea nu mai dau rezultate, căci starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în ultima vreme.

„Ori voi avea noroc, ori…”

De ceva vreme, starea de sănătate a artistului agravat, iar pentru a evita amputarea piciorului stâng afectat de diabet, domnia sa are urgentă nevoie de o intervenție chirurgicală.

„Ori voi avea noroc să mă aibă Dumnezeu în paza Lui şi să mă pot întoarce pe picioarele mele, ori medicii mi-l vor reteza pe stângul… Voi fi operat dincolo de Prut, spitalele de la noi nu sunt dotate cu echipamentul necesar unei intervenții chirurgicale atât de complicate”, a declarat Ştefan Petrache pentru apropomagazin.md.

Nu avea bani de operaţie

Intervenţia se anunţă a fi nu doar complicată, ci şi destul de costisitoare, iar pentru că maestrul nu dispunea de suma de bani necesară, i-au venit în ajutor prietenii.

„Nu am niciun sfanţ, doar datorii – pentru aceasta le mulțumesc iubitelor noastre organe de drept. Asta e! M-au susţinut financiar Ion Suruceanu şi prietenul Costică, iar restul banilor a trebuit să-i iau cu împrumut. Căci moldovenii nu-s ca ruşii, care sar cu toţii să ajute când un artist se află la ananghie. La noi e jale…”, oftează domnia sa, care întrebat cum se simte, a răspuns scurt: „Ca dracu-n spini”.

Nu mai vrea nimic

„Chiar nu mai pot. Nu-mi mai trebuie nici ţară, nici ordine, nici viaţă publică – nu mai vreau nimic… Cel mai mult îmi doresc să mor. Să scape lumea de mine şi eu de ea. Eu mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, dar uite că de soţie, copii şi nepoţi mi-i milă. Nici de încurajări nu mai am nevoie căci, după mine, optimistul este văr drept cu prostul. Poate chiar frate”, ne spune Ştefan Petrache.

Dependent de medicamente

De opt ani, de când a fost diagnosticat cu diabet zaharat, domnia sa este nevoit să facă tratamente destul de costisitoare, iar printre medicamentele pe care le ia zilnic se numără insulina şi Plavix-ul. Nu-i este dor de scenă şi nu mai vrea colaborări cu colegii de breaslă pentru că s-a retras din lumea muzicii pentru totdeauna.
Nu ştie cât va rămâne la Bucureşti – acum totul depinde de modul în care va decurge operaţia. Ca şi până acum, cei care-l vor susţine sunt membrii familiei şi puţinii prieteni adevăraţi care i-au mai rămas.

Artistul riscă să fie deposedat de proprietățile sale şi îi acuză pe mai mulți judecători și procurori că ar fi emis hotărâri ilegale în privința sa. Citiți mai multe pe apropomagazin.md.