Capitala carnavalurilor din întreaga lume se va umple din nou de culoare pentru 5 zile în care școlile de samba și atelierele locale își vor etala cele mai noi dansuri și costume. Mai jos vă vom convinge de ce Carnavalul de la Rio de Janeiro nu e un simplu eveniment care atrage turiștii, ci și unul dintre cele mai interesante evenimente artistice de pe glob.

Carnavalul de la Rio de Janeiro este rezultatul a luni întregi de pregătire și merită titlul de cel mai mare carnaval din întreaga lume, adunând până la 1 mln de vizitatori străini.

rio-carnival-saturday-parade-a-group-samba-schools-3

Acesta a început oficial vineri și va dura 5 zile și 5 nopți, ajungând să se sfârșească marți, în ajunul Postului Paștelui, când catolicii din întreaga lume se vor abține de la toate plăcerile carnale. De aici și vine noțiunea de carnaval: în milaneză, „carne vale“ se traduce ca și: „adio, carne”.

Evenimentul a început, desigur, cu încoronarea regelui Momo, de către edilul orașului. Anume Regele Momo este în drept să declare debutul Carnavalului.

carnaval-rio-rei-momo

Ritmurile de samba și gălăgia făcută de dansatorii profesioniști, alături de costumele lor vii, reprezintă cele mai mari atracții pentru turiștii care aterizează la Rio, în aceste zile. Spectacolul nu se va termina nici noaptea, când pe străzile orașului vor avea loc concomitent și spectacole de lumini. Carnavalul de la Rio va culmina atunci când școlile de top din Rio vor concura la capitolul parade, organizând marșuri cât se poate de lungi.

Dacă aveți ocazia să vizitați Brazilia în perioada Carnavalului, pregătiți-vă nu doar pentru divertisment și euforie, ci și pentru oportunitatea de a studia cultura acestei țări, expusă în fiecare detaliu. Carnavalul de la Rio oglindește modul de gândire și modul de viață al brazilienilor.

Din cauza exceselor sale, legate în primul rând de goliciunea expusă în public, acest carnaval e considerat a fi unul profan, un act de „plăcere corporală” care are loc în februarie – cea mai călduroasă lună din emisfera sudică.

Spre deosebire de alți ani, în 2016, din cauza epidemiei cauzate de virusul Zika, autoritățile braziliene au luat niște măsuri foarte stricte de igienă, de aceea îi îndeamnă pe turiști să li se supună.

160205095528-rio-brazil-carnival-2016-carnaval-780x439

Foto: carnivalbookers.com, g1.globo.com

Distribuie articolul: