StarNet a fost desemnată compania social responsabilă a anului la „Gala businessului moldovenesc”, eveniment organizat în premieră de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și AGEPI. La ceremonia de decernare a distincțiilor concursului “Marca comercială a anului 2014”, compania StarNet a primit premiul mare al concursului – „Mercuriul de Aur” la nominalizarea „Marca Comercială Responsabilă Social” și a adaugat, astfel, la distincțiile obținute pe parcursul anilor, al 5-lea premiu de mare voare.

În prezent, StarNet face parte din topul companiilor din domeniul comunicaţiilor electronice din Republica Moldova şi este unul din liderii incontestabili la capitolul Internet, fiind primul operator din ţară care a oferit acces la Internet şi transport de date la viteză înaltă prin intermediul fibrei optice.

În 11 ani de activitate, compania a reuşit să creeze şi să dezvolte unul dintre cele mai populare, valoroase şi respectate branduri din Moldova.

Investițiile de milioane în sfera socială, efectuate de StarNet demonstreaza că este o companie implicată în dezvoltarea țării, a viitoarelor generații de specialiști și își dorește o societate civilă prosperă și fericită. Începînd din 2009, StarNet și-a concentrat acțiunile de Responsabilitate Socială Corporativă în domeniul educației, un sector de importanță majoră pentru întreaga țară. În scopul susținerii acestuia, StraNet a inițiat un șir de proiecte și a dezvoltat parteneriate durabile de anvergură națională.

Printre acestea, în 2014 s-au remarcat: proiectul național „Un calculator pentru fiecare elev”, Programul Național de Robotică în Educație, proiectul social StarART – susţinerea tinerelor talente din domeniul artei, proiectul „Antreprenoriat Inovativ pentru Angajare Durabilă”, proiectul „Rețea rurală de creștere a capacităților în tehnologia informației” – toate implementate în parteneriat cu instituții locale și internaționale.

De asemenea, StarNet a susținut organizarea concursurilor si proiectelor pentru viitorii specialiști IT: EU Code Week, Start-up Camp, SI Camp, concursul de Sisteme Microelectronice, Hard & Soft, RockIT Academy. Au fost continuate proiectele consacrate: ”Noi apreciem inteligența” și platforma e-learning www.liceu.md, rețeaua metropolitană Wi-Fi StarNet, susținerea sportivilor și asociațiilor de profil.”

„Este important ca fiecare companie din Moldova să nu se limiteze doar la dezvoltarea propriei afaceri, dar să se implice activ în proiecte sociale, cele pe care oamenii le simt și le apreciază la propriu. Noi ne-am asumat angajamentul de a contribui la dezvoltarea sistemului educațional, începând de la învățământul primar, până la cel superior, ne-am implicat și am încurajat cercetările și studiile de profil, am oferit granturi și am susținut proiecte de antreprenoriat în domeniul IT. Ne bucură faptul că suntem apreciați pentru aceste investiții sociale”, Alexandru Machedon, Președintele Concernului StarNet.

P

Distribuie articolul: