Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) anunţă deschiderea Programului de stagii 2014 pentru studenți și absolvenți ai ciclului universitar. BRD oferă posibilitatea de a efectua stagiu de practică pentru două persoane în echipa programe, două persoane în echipa analitică şi o persoană în echipa comunicare. La finalizarea stagiului, studenții vor obține certificate de practică și o evaluare din partea tutorelui. 

Pe parcursul programului, stagiarii vor avea posibilitatea să aplice cunoștințele obținute în realizarea diverselor sarcini, să participe la implementarea şi evaluarea diverselor proiecte și programe inițiate de BRD şi partenerii săi, să participe la întruniri, evenimente şi activități şi să contribuie la organizarea celei de-a doua ediții a programului DOR 2014 – inițiativă care are drept scop sensibilizarea tinerilor din generația a doua de migranţi cu privire la identitatea lor culturală și crearea legăturilor emoționale între țara de baștină și reprezentanții diasporei moldovenești. De asemenea, studenții vor avea posibilitatea să își dezvolte abilitățile de comunicare și negociere și să facă parte dintr-o echipă dinamică și inovatoare.

Programul de stagii este destinat studenților sau/și absolvenților facultăților relații internaționale, jurnalism, relații publice și comunicare, administrare publică, management, economie, statistică, precum și altor persoane interesate. BRD încurajează în mod special studenții moldoveni reveniți de la studii din străinătate să depună dosarul.

Criteriile de eligibilitate:
• Cunoaşterea avansată a limbilor română, rusă, engleză
• Capacităţi bune de analiză şi comunicare
• Dorință de instruire continuă
• Responsabilitate, flexibilitate, abilități organizaționale
• Cunoștințe PC – MS Office
• Capacități de lucru în echipă

Toate persoanele interesate pot depune dosarele: o scrisoare de intenție, CV-ul și certificatul academic (scrisoare din partea instituției) sau copia diplomei la adresa: [email protected] până la data de 3 februarie 2014, indicând în mesaj echipa (programe, analitică sau comunicare) în care doresc să efectueze stagiul de practică.
Doar persoanele selectate vor fi invitate pentru interviu. Programul se va desfăşura pe baza de voluntariat, pe o perioadă de la 3 la 6 luni, cu program de prezență flexibilă.

Distribuie articolul: