Copiii au fost în vizită la „Coliba Anei”. De ce vorbim limba română în Moldova? Iată ce au răspuns copilașii când i-am întrebat ce cunosc despre limba română, creatorii acestei limbi și dacă există vreo limbă mai frumoasă decât cea pe care o vorbim.

Întrebați în ce limbă discută cu ei, prezentatoarea a primit de la majoritatea copiilor răspunsul de „română”, doar una dintre fetițe i-a spus Anei că ea vorbește „normal”. De la Ionuț am aflat că în Republica Moldova se vorbește engleză, rusă și română, iar Dragoș e convins că el însuși a creat limba română.

Valeria a aproximat și un an în care a fost creată limba română, după părerea ei fiind 1235. Toți știu foarte bine însă – există o singură limba română și fiecare decide ce limbă vorbește. Cea mai frumoasă limbă este cea în care ei vorbesc.

Ionuț, spre exemplu știe și cele mai frumoase cuvinte din limba română: „Pământ, carte, spinner… Pământ (am spus asta o dată…”. Cartea și Viața sunt cuvintele cele mai utilizate de Bogdan. Provocați însă să spună o poezie, majoritatea au știut o poezie despre animalul sau jucăria preferată, despre „Pâine” dar și câteva strofe din Imnul de Stat.

Vezi și: Aflați că aerul se cântărește cu un suport inventat de Ștefan cel Mare (Video)

Emisiunea „Coliba Anei”. Răzvan de 6 ani: „Nu regret nimic”! Matei de 5 ani: „Regret că am comis greșeli” (Video)

În „COLIBA Anei”. Ionuț: Jurnalistul plantează pomi”, Gabi: Mama este șefă pe birou, Bogdan: Tatăl meu dă ordine la polițiști (video)

Cu ce vrei să te ocupi la 50 de ani? Ce au răspuns copiii la „Coliba Anei” (Video)

Copiii au fost în vizită la „Coliba Anei”. Unde ți-ai petrecut vacanța și cât ai cheltuit? (video)