După ce am fost încântați să aflăm despre noua premieră de la TEI – „O zi din viața lui Helen” astăzi vă spunem ce alte spectacole, la fel de frumoase, puteți urmări în acest weekend. Actorii vă așteaptă!

Comedia ARTA CONVIEȚUIRII revine pe scena Teatrului Național Eugene Ionesco!

O comedie scrisă de Yasmina Reza, în regia semnată de Petru Vutcărău, care o să vă facă să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Veronique VALLON –  Doina ARVAT

Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU

Annette REILLE – Natalia PRODAN

Alain REILLE – Anatol GUZIC

Durata spectacolului: 120 minute (fără pauză)

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau online.

Link către bilete.

REGELE LEAR

Dacă încă nu ați reușit să vizionați spectacolul REGELE LEAR de William Shakespeare, în regia lui Mihai Țărnă, atunci grăbiți-vă să o faceți! Mai ales că în scenă va fi Petru Vutcărău !

În această duminică, 3 octombrie, ora 17.30 vă așteptăm la teatru!

Lăsăm aici câteva impresii de la premiera spectacolului  și sperăm să vă trezim curiozitatea:

„Am fost  văd azi „Lear” la Teatrul Național Eugene Ionesco. Un spectacol superb și un actor cum nu am mai văzut până acum. Un joc actoricesc despre care se vor povesti, cu siguranță, legende”, declară Liliana Popușoi, jurnalist cultural.

„Cândva, înRegele moare“, îmi părea fenomenalAzi, mergând la „Lear”, am aplaudat RegeleDupă un amar de ani, Petru Vutcărău, regal a revenit în scenă. Regele Lear a murit. Vutcărău, la fel de viguros și fastuos, și-a păstrat coroana”, relatează Victoria Cușnir, realizator/prezentator Radio Chișinău.

„REGELE A REVENIT. TRĂIASCĂ REGELE!

După premiera de ieri crednimeni nu mai are nici un dubiuPetru Vutcarau încă domnește pe scena teatrală a Moldovei. După critici fondate și nefondate, învinuiri de despotism și autoritarism, Petru s-a scuturat de orice praf efemer și a dat o lecție de viață: ca  dați în mine, întâi arătați că, cel puțin,  puteți apropia de nivelul meu. Plăcerea de a-l revedea în scenă este imensă. Păcat că nu a jucat toți acești ani, poateunii pigmei, care nici nu l-au văzut jucând, nici nu puteau înțelege de ce este permanent nemulțumit de ceea ce fac ei. Da, este un despot, este adevărat. Dar este un despot în care fiecare moleculă vibrează când este în scenă. Și „Regele Lear” de la Teatrul Naţional Eugene Ionesco, în regia lui Mihai Țărnă, este un spectacol monstruos de actual și de impact. Acum, mai mult ca niciodată, când orbii de nebuni sunt călăuziți, vorba lui Shakespeare”, s-a pronunțat Ludmila Andronic, director Afaceri Corporative Efes Moldova.

„Despre Ei, ne vorbeau în șoaptă! Despre Ei, ne vorbeau frumos! Despre Ei, ne vorbeau cu mândrie și respect! Despre Ei, ne vorbeau cu mult dor!!! Despre Ei, ne vorbeau cu multa Dragoste!!!… Așa ne vorbeau despre, Ei….. Profesorii noștri de la Școala de Teatru și Film ,,B.Schiukin” Moscova. Anii, 1989-1993. Au venit timpurile când i-am cunoscut pe Ei. În scenă, în viață, după culise.

Pe acei, Ei, frumoși, adevărați, talentați și devotați meseriei. Ei, promoția de, dinaintea noastră. Alaltăieri, am fost la o premieră la unul dintre EiTeatrul Național „Eugene Ionesco”, Petru Vutcarau „Regele Lear”. Da, recunosc. Am fost -l văd pe El. Pe El și pe alt El. I-am văzutDupă spectacolUnul(Petru Vutcărău) – Ud lioarcă. Modest. Și cu, cunoscuta replică schiukinistă „dacă știamsunteți în sală, jucam mai bine”. Altul(Gheorghe Pietraru) – fug, -mi fumez țigara, că dacăvăăăd... Și Unul și Altul, cu un zâmbet de copil în așteptarea altui zâmbet reciproc. AtâtEi, întotdeauna joacă bine. Trăiesc în scenă viața lor împletită cu viața personajului. Pentru că, știuundeva întru-n colț de sală, stau așezați, Slezingher, Mansurova, Simonov, Zahava, Ivanova, Panteleeva….. Acei care ne-au vorbit despre Ei. Și Ei, niciodată n-o să-și permită „luxul” să-i dezamăgească. Vor lucra la maxim și cu dedare. Și cel mai important că, atunci când ies în scenă îi recunoștifac parte din echipă. Și cum spune mama mea „niciodată n-o  te facă de rușine”. Oriunde nu ar fi. În scenă, acasă, la piață, în fotoliu, după culise etcFelicitări, Dragi Colegi!! Felicitări, tuturor celor care ați muncit și credeți în teatruPentru că, așa ne-au învățat profesorii și pe Ei, și pe Noi, să fim Noi. Felicitări, actorilor tineri pentru credință, devotament, consum în scenă. Știți ce gândesc. În aceste timpuri grele, încercăm puțin  fim mai buni și  ne unim. Altfel, acei oameni care au crezut în noi, (în Ei) în emoție vie, adevărată, vor părăsi sala împreună cu spectatorul și vom rămâne singuri cu NoiO țară fără educație și cultura, nu are trecut prezent și viitor. Vreau  cred că, strigătul și durerea Regelui va fi auzită.  îmbrățișez și felicitări pentru o seară plină de gânduri și întrebări. Cu profund respect, M.Pintea”, declară actrița, Artistă a poporului.

Detalii despre spectacol găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe online.

Link către bilete.

Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc  vină la spectacol vor trebui  prezinte unul din următoarele documente:

  • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
  • rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
  • concluzia medicală ce confirmă  persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
  • act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri!

Vă promitem că n-o să vă plictisiți. Vă așteptăm la teatru.