Este o rețetă veche, tipică regiunii Liguria din nordul Italiei. Pesto – este un sos rece preparat din frunze proaspete de busuioc, semințe de pin, parmezan și pecorino (cascavaluri tipice italiene) usturoi și ulei extravirgin. Acest sos poate fi pregatit acasă, cu ajutorul unui blender, sau poate fi procurat. Ingrediente pentru două porții:

  • 150 gr de fasole verde proaspată sau congelată
  • 170 gr spaghetti
  • 2 cartofi medii
  • 2 lingurițe de sos Pesto
  • 2-3 linguri ulei extravirgin
  • Usuroi
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan ras

Mod de prepare:
Se pune la fiert fasolea verde în apă puțin sărată.

Fasolea se ia de pe foc când e încă puțin crocantă, se scurge și se taie în 2-3 părți.
Cartofii se curăță și se taie cubulețe mici de circa 1 cm și îi punem la fiert în aceeași apă sărată unde a fiert și fasolea. 

Când apa dă în clocot adăugăm, peste cartofi, și spaghetele, dar fară să le rupem. Pastele se fierb ținând cont de timpul indicat pe ambalaj.

Într-un bol încăpător punem fasolea verde, uleiul de masline, sosul Pesto, usturoiul pisat, sare, piper și adăugăm câteva linguri de apă în care au fiert pastele pentru a omogeniza mai bine toată compoziția. Apoi amestecăm delicat.

Scurgem pastele și cartofii, apoi le adăugăm în bolul în care este deja sosul pregătit și amestecăm atent să nu deteriorăm legumele. Serviți spaghettele imediat, adăugând puțin parmezan ras.

Bucatele pot fi înfrumusețate cu câteva frunze proaspate de busuioc.

Poftă Bună!
Reţeta a fost trimisă la redacţie de o cititoare fidelă, Angela Iabangi. Dragi cititoare, dacă vă place să gătiți şi vreți să vă împărtășiți pasiunea cu toată lumea, atunci nu ezitați! Trimiteți-ne reţetele dvs preferate pe adresa de mail a redacţiei: contact@pentruea.md. Cele mai inedite reţete vor fi publicate pe site.  

Distribuie articolul: