Nu mai este un secret că în Cehia, berea nu este doar o băutură tradițională, ci și un adevărat ingredient pe care se bazează în timpul procedurilor de Spa. Și cum hameiul este la el acasă în această țară, amatorii de proceduri cosmetice se pot alinta cu băi de bere, care le conferă vitalitate, le stimulează sistemul vascular, le relaxează mușchii și le ajută la armonizarea tuturor funcțiilor corpului. Cum anume au loc aceste proceduri, aflăm dintr-un articol publicat de dailymail.co.uk.

Fiecare ședință de baie cu bere din orz și hamei durează circa 30 de minute – timp în care vizitatorii pot înghiți atâta bere, câtă încape! Potrivit sursei citate, fiecare vizitator are la îndemână, în cadă, un robinet cu bere, din care se poate delecta atâta cât dorește!

Beneficiile băilor cu bere se cunosc încă din Evul Mediu – în băile calde, în care se folosesc exclusiv ingrediente naturale (hamei, drojdii și orz), apa este barbotată încontinuu, pentru a dizolva toate ingredientele din lichid și pentru a elimina din acestea toate vitaminele și carbohidrații necesari.

„Beer Spa”, este una dintre băile celebre din Praga, care acordă servicii de Spa cu bere. Doritorii de a achita un preț echivalent cu circa 80 de lire sterline, se pot delecta timp de 30 de minute cu berea spumoasă și caldă din cadă, care le alintă pielea cu vitamine, carbohidrați și proteine.

După procedurile propriu-zise, fiecare dintre clienți se poate odihni pe un pat încălzit sau se poate bucura de o ședință de masaj personalizată.

Important, însă, e faptul că „terapia” cu bere se face atât din exteriorr, cât și din interior, pentru că fiecare vizitator poate bea atâta bere, câtă încape în el, în timpul unei astfel de ședințe. 

Administratorii „Beer Spa” spun că „tratamentul spumos reprezintă o terapie foarte veche și unică, unde se folosesc numai ingrediente naturale, iar berea servită la Beer Spa este produsă cu ajutorul unei tehnici tradiționale de utilizare a hameiului ceh.”

La finalul unei ședințe de terapie cu bere cehă, fiecare dintre vizitatori primește în dar câte o sticlă de bere din partea localului.

Distribuie articolul: